Rosé gouden trouwringen

Rosé gouden trouwringen

We kennen allemaal de heel populaire geelgouden trouwringen die in zoveel vormen en soms met bewerkingen en of edelstenen te verkrijgen zijn. Ze variëren van de klassieke naar de moderne trouwring en van de brede naar de smalle. De rosé trouwring verschilt weinig van de gele trouwring. Daarom zal in dit artikel de materialen, vormen en graveringen van rosé gouden trouwringen besproken worden.Materialen

Je kunt overal trouwringen tegenkomen: in een tijdschrift, op de televisie of gewoon aan de vinger van iemand in uw omgeving. Er zijn tegenwoordig veel trouwringen die van edelmetaal zijn gemaakt. De reden hiervoor is dat edelmetaal niet roest en het er mooi blijft uitzien. Deze eigenschappen zijn belangrijk vooral als u van plan bent uw heel leven lang met de trouwring aan uw vinger verenigd te zijn. Er wordt tegenwoordig ook gebruik gemaakt van niet edelmetaal zoals staal. Welk metaal u kiest voor uw trouwring is van essentieel belang, omdat het metaal voor een groot deel het uiterlijk van uw ring bepaalt. Er wordt voor de rosé trouwring gebruik gemaakt van puur geelgoud en koper. Puur goud heeft een donker gele kleur, is zacht en kan niet in zijn pure staat gebruikt worden voor een trouwring. Om deze reden komen er nog andere metaalmengsels bij kijken om de ring haar kleur en stevigheid te geven.

Gravering

Om de ring een leukere uitstraling te geven, kunt u het laten graveren. Het is tegenwoordig ook mogelijk om de hartslag of de vingerafdruk van uw partner in de ring te laten plaatsen. Om de rosé trouwring haar kans te geven tussen de overige bekende trouwringen kunt u daarnaast ook de datum van uw trouwdag en elkaars namen in de ring laten plaatsen. Deze twee laatst genoemde graveringen zijn natuurlijk de meest voorkomende. Het lettertype van deze grafische opschriften kunt u zelf bepalen: van blokletters naar sierlijke letters. Het aantal letters dat er in de ring gegraveerd kunnen worden, hangt helemaal af van de breedte van uw trouwring. Meestal behoort het graveren van de trouwring tot deel van de service, maar enkele juweliers plakken toch een prijskaartje aan.

Vorm van de ring

De rosé trouwringen kan net als alle andere trouwringen rond of plat zijn. De meest klassieke vorm van de trouwring is plat en strak. U kunt daarnaast ook kiezen voor een ronde ring. U bepaalt zelf als u andere vormen wenst te gebruiken zoals de vijf-, zes- of achthoekige vorm, die uit een combinatie van meerdere metalen kan bestaan.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 Mer56, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.