Lekker en gezond koken

Lekker en gezond koken

Lekker eten, daar houden we allemaal wel van! Het is natuurlijk een kunst om lekker te kunnen koken en om van niets, iets te maken. Tegenwoordig weten we ook niet altijd wat er in ons eten zit en of het nog wel zo gezond is als het lijkt. Het is daarom altijd goed om zelf te koken met eerlijke producten direct bij de bron gehaald. Zo wordt iedereen blij!

Het is een hele opgave om altijd maar producten bij de bron vandaan te halen, maar dat is het wel waard. Ik zeg altijd “weet wat je eet” want de producten worden hedendaags zo erg bewerkt dat we het allemaal niet meer doorhebben hoe ongezond het eten werkelijk is. Daarom is het handig om de basis te leren over het koken zodat je zelf aan de slag kunt en dan weet je ook wat je eet. Bij Chefkok Nils Brouwerkun je workshops volgen, catering aanvragen of hem als kok inzetten bij jou thuis.Nils Brouwer weet waarvoor hij het doet, namelijk zo gezond en biologisch mogelijk en het liefst direct bij de bron vandaan gehaald. De chef is al 30 jaar werkzaam in het vak en kookt de allerlekkerste culinaire gerechten van topkwaliteit. En dat proef je ook gelijk. Daarnaast kan hij je ook leren hoe je zelf moet koken, want dat is tenslotte waar je naartoe wilt. Als je zelf kookt ben je nooit afhankelijk van een ander en dan kun je ook zelf bepalen wat je als avondmaaltijd wilt eten. Heerlijk toch?

Blogger Tamara Kops kookt haar eten vaak ook zelf. Ze weet dan precies wat ze erin stopt en dat is natuurlijk wel van belang als je een foodblog bijhoudt. Ze weet dan ook als geen ander hoe je heerlijke zelfgemaakt guacamole saus maakt. De zelfgemaakte saus is ook een stuk verser dan de kant-en-klare guacamole saus in de supermarkt, daarnaast kun je zelf de hoeveelheid bepalen als je het zelf maakt. Behalve de Mexicaanse saus kan Tamara nog veel meer gerechten samenstellen. Dit kost wat tijd, energie en moeite, maar dan heb je ook zeker wat!


© 2015 lizzmedia, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.