Arretjescake, de cake zonder bakken

Arretjescake, de cake zonder bakken

Arretjescake is denk ik 1 van de makkelijkste cake recepten die er bestaan. Eigenlijk is het geen echte cake maar het dankt zijn name cake aan het feit dat deze meestal wel in een cakevorm gemaakt word. 



Arretjescake is denk ik 1 van de makkelijkste cake recepten die er bestaan. Eigenlijk is het geen echte cake maar het dankt zijn name cake aan het feit dat deze meestal wel in een cakevorm gemaakt word. Arretjescake is een “cake” die je dus niet hoeft te bakken, vandaar dat deze ook zo makkelijk is en helemaal leuk om met kinderen te maken.

Mocht je nou geen cakevorm hebben, niet getreurd, een ander bakblik of zelfs een ovenschaal werkt ook prima. Bedek de ovenschaal dan met wat bakpapier voordat je het mengsel erin stort, zo krijg je de arretjescake weer makkelijk uit de vorm.

Goed wat heb je nodig voor arretjes cake

Arretjescake recept

  • 150 gram boter
  • 55 gram cacopoeder
  • 200 gram basterdsuiker (bruine)
  • 200 gram biscuitjes naar smaak (volkorenkoekjes is ook lekker)
  • 50 gram pure chocolade

Arretjescake maken

Vet je cakevorm of ovenschaal in met wat boter en bekleed dan met bakpapier

  1. Doe de boter in een steelpannetje en verwarm op zacht vuur tot de boter gesmolten is
  2. Zodra de boter gesmolten is doe je het cacoapoeder erbij en de basterdsuiker
  3. Smelt nu de chocolade zachtjes in de de magnetron bv en giet deze boven het mengsel
  4. Breek nu de biscuitjes of de volkorenkoekjes boven het mengsel in kleine stukjes en meng het heel goed door elkaar
  5. Doe het mengsel nu in de bakvorm en druk het goed aan
  6. Zet de vorm in de koelkast om goed op te stijven (minimaal 2 uur)
  7. Haal uit de vorm en snijd met een scherp mes de arretjescake in plakken

© 2015 rowvdb, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.