Slowcookers en meer

Slowcookers en meer

Slowcooker recepten zijn tegenwoordig lastig te vinden op het web. Terwijl een slowcooker een prachtig apparaat is, waarmee je heerlijke gerechten op tafel kan zetten.Zeker in de winter kan je erg lekkere gerechten op tafel zetten met de slowcooker. Personen denken dan vaak aan stoofvlees, spare ribs of andere vlees gerechten die lang moeten garen. Maar tegenwoordig zijn er ook veel slowcooker recepten vegetarisch die erg de moeite waard zijn. Wat zijn dan de voordelen van een vegetarisch gerecht ten opzichten van de vleesgerechten?

  • Vegetarische gerechten hebben vaak minder lang nodig om te garen dan vlees gerechten. Hierdoor zijn deze gerechten sneller klaar. Steeds vaker werken mensen thuis en bedenken ze in de middag wat ze willen eten. Ook dan zou je nog een slowcooker gerecht klaar kunnen maken. 
  • Het millieu is tegenwoordig een belangrijk bespreekbaar punt. Hier blijkt ook steeds meer aandacht naar te gaan. Hierbij ligt ook de vlees industrie onder vuur. Je zou zelf je steentje bij kunnen dragen door wat vaker vegetarisch te kunnen eten. Hoeft niet iedere dag, maar een aantal dagen in de week kan geen kwaad. 
  • Verder is de vleesvervanger industrie hard bezig om alle smaken na te maken, en dat lukt steeds vaker. Dan hoef je er niet iets op achteruit qua smaak. Al blijven sommige gerechten nog het allerbest waar vlees in zit, zijn sommige gerechten even goed zonder vlees.

Genoeg redenen eigenlijk om het vegetarische een keer uit te proberen. Waarom ook niet eigenlijk? Vroeger stond vegetarisch bekend als iets sufs, maar tegenwoordig wordt het steeds vaker geaccepteerd in de "gewone" maatschappij. Om deze reden zijn wij er eigenlijk ook mee aan de slag gegaan, en dat werkt eigenlijk best goed. 


© 2015 123sporters, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.