Hoe maak je de perfecte hamburger?

Hoe maak je de perfecte hamburger?

Er gaat niets boven een heerlijke hamburger. Het is dan ook niet vreemd dat bijna elk restaurant wel een hamburger op de kaart heeft staan. Maar hoe maak je nou zo’n heerlijke hamburger thuis? Wij vertellen je precies hoe met de ingrediënten van Bram Freshfood.

 Verse ingrediënten

Als je de perfecte hamburger wilt maken, moet je beginnen met de juiste, verse ingrediënten. Natuurlijk is een echt goed stuk vlees de sleutel tot het maken van een heerlijke hamburger. Hiervoor gebruik je vers, mager, gemalen rundvlees. Zorg dat het vlees niet al te vet. Je wilt namelijk dat de burger sappig is, maar niet uit elkaar valt. Verder verrijk je de hamburger sowieso met verse sla, tomaat, komkommer en (rode) ui. Daarnaast kun je naar keuze nog meer op je hamburger doen, zoals een plak kaas, saus, bacon of zelfs een spiegeleitje. En last but not least: een vers broodje. Als je kunt, haal deze bij een lokale bakker. Ze zullen zachter zijn en lekkerder dan die je in de supermarkt vindt.

Klaarmaken

Als je eenmaal alle ingrediënten hebt, is het tijd om te beginnen met koken. Meng eerst in een kom het gehakt met wat peper en zout. Blijf het gehakt kneden tot het stevig aanvoelt. Strooi vervolgens een dun laagje meel op het aanrecht en bekleed de hamburger ermee. Daarna is het belangrijk om eerst de pan goed heet te laten worden. Grill of bak de burgers vervolgens op middelhoog vuur voor ongeveer 4 minuten per kant of naar smaak. Als de burgers naar wens zijn, is het moment daar om te gaan stapelen. Begin altijd met een beetje saus, gevolgd door de verse sla, de hamburger, komkommer, tomaat, ui en eventueel de rest. Steek eventueel een speciale prikker in de hamburger om de burger tijdens het eten goed in elkaar te houden.


© 2015 webwings, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.