Passievruchtsiroop maken

Passievruchtsiroop maken

Deze veelzijdige passievrucht siroop past perfect bij de Passionfruit Martini, maar in alle eerlijkheid kun je ‘m toevoegen aan elk soort fris: Cola, Fanta, Ginger Ale, Ice Tea of -zoals ik graag doe- gewoon Spa Rood.

20 millilitersiroop in je glas, aftoppen met fris, 15 ml limoen erbij, garneren met een rietje en een munttakje of limoenpartje en je hebt jezelf een geweldige alcoholvrije cocktail!

Meer cocktails en siropen leren maken? Check de blog van De Cocktail Consultant



20 millilitersiroop in je glas, aftoppen met fris, 15 ml limoen erbij, garneren met een rietje en een munttakje of limoenpartje en je hebt jezelf een geweldige alcoholvrije cocktail.

Let’s get to it!

Eindresultaat:

250 milliliter siroop dat, mits gekoeld bewaard, makkelijk 4 weken goed blijft.

Benodigdheden:

4 passievruchten

150 gram suiker

Water

Steelpan

Keukenzeef

Receptuur:

  1. Snijd 4 passievruchten door de helft en lepel het vruchtvlees uit in een steelpan.
  2. Voeg 150 gram suiker en 150ml heet water toe.
  3. Breng aan de kook en zet dan direct op een laag vuurtje.
  4. Laat alles 1 minuut door borrelen en haal dan van het vuur af.
  5. Sluit de steelpan af met een deksel en laat minstens een half uurtje staan.
  6. Giet alles door een keukenzeef, en voilà: passievruchtsiroop.

 

That's it!

 

De siroop is ook ideaal om te gebruiken in de wereldberoemde cocktail: de Pornstar Martini:

Koel een coupe glas of martini glas door ‘m te vullen met ijs.

Giet in een shaker:

  • 60ml Vodka (Ketel One)
  • 25ml Passievrucht Siroop *scroll naar beneden voor het recept*
  • 15ml Verse Limoensap
  • 15ml Vanille Siroop (Monin)
  • 1 Eiwit

Dry shake (dus flink shaken zonder ijs. Dit doen we om het eiwit alvast wat op te breken)

Voeg ijs toe in je shaker en shake nogmaals voor een goeie 15 seconden.

Verwijder het ijs uit je glas

Giet alles over in je glas via een hawthorne strainer en een fijne keukenzeef

Garneer met een shotje prosecco.

 

En de Tequila liefhebbers onder ons moeten deze zéker eens uitproberen:

Koel een coupe of martini glas door ‘m te vullen met ijs.

Giet in je shaker:

45ml Tequila Blanco

15ml Cointreau

20ml Passievrucht siroop

20ml Limoensap

4 dungesneden Jalapeño schijfjes.

Shake met ijs.

Verwijder het ijs uit je glas.

Double Strain alles in je glas.

Garneer met een zoutrandje en een limoenschijfje.

 

Cheers!

 

Wil je deze -of andere- cocktails leren maken vanuit het gemak van je eigen huis? Boek dan snel een cocktail workshop op locatie!

 


© 2015 ruben2508, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.