Rauwkost om te dippen

Rauwkost om te dippen

Heerlijk die zomerwarmte, na de maanden april, mei een hele verademing. Genieten van de zon (schaduw), een drankje en een hapje. Wat is er nu lekkerder met deze warmte dan een schaaltje dipsaus met diverse groenten om te dippen? 

Recept Thaise-curry



Je kunt alle groenten die je zelf graag lust gebruiken, dus keus te over. Neem eens : Bloemkool, bleekselderij, komkommer, tomaat, paprika, wortel. Het is een gezonde manier om voldoende groenten binnen te krijgen en als je de "mini"-groenten neem vinden kinderen het vaak ook lekker, of snij de groente in leuke vormpjes. Met een beetje creativiteit kom je een heel eind. Denk ook eens aan een andere dipsaus, er zijn genoeg verschillende sausjes te maken.

Benodigdheden:

1 Paprika rood / 1 geel – i reepjes gesneden

2 Tomaten grote – in partjes gesneden

1 Wortel grote – in staafjes gesneden

1 a 2 Bleekselderij stengels – in stukjes gesneden

1/2 Bloemkool – in roosjes gesneden

1/2 Komkommer – reepjes (snijd het zachte  middenstuk eruit

4 eetlepels kwark

1 a 2 eetlepels mayonaise

1 eetlepel citroensap

Knoflook – vers uitgeperst of poeder (naar behoefte toevoegen)

2 a 3 eetlepels verse kruiden – bieslook, peterselie, enz

Zout & Peper – snufje (naar behoefte teovoegen)

Bereiding:

Schik de groenten op een schaal ( zorg voor een mooie opmaak) en maak de dipsaus.

Roer de mayonaise, de kwark, het citroensap en de verse kruiden door elkaar.

Voeg de knoflook (vers of poeder), peper en zout toe en meng dat ook.

Je kunt ook (stok) brood bij de dipsaus serveren.

Wat is jouw favoriete zomer-recept?

Een nadeel van de zomer .... insecten. Lees hier hoe je op een natuurlijke manier deze beestjes kunt bestrijden en als je toch gebeten bent wat je daar aan kunt doen.


© 2015 Trijnie54, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.