Thaise curry

Thaise curry

Heerlijk die gerechten uit alle delen van de wereld en zo eenvoudig om zelf te maken. Ik gebruik geen kant en klare pakken (waar je zelf de verse producten nog aan toe moet voegen), maar maak alles zelf met de nodige kruiden.



Deze curry is makkelijk en lekker.

Dit gerecht kun je zo eten, maar wij hebben het met rijst gegeten en dan is het voldoende voor twee personen en 2 bakjes voor in de vriezer, zonder rijst (recept is voor vier personen). Makkelijk te maken en vrij snel klaar, alleen het snijden van de groenten kost wat tijd.

Benodigdheden:

  • Kip-(dij)-filet, blokjes – 300 gram

  • Broccoli, roosjes – 300 gram

  • Peultjes, stukjes – 75 gram

  • Ui – stukjes – 1 stuk

  • Courgette, blokjes – 1 stuk

  • Paprika, blokjes – 1 rode

  • Gemberpoeder– naar smaak

  • Cayennepeper – naar smaak

  • Olijf-wokolie – 1 a 2 eetlepes

  • Kookroom (light) – 250 ml

  • Groente-kippenbouillon – 250 ml

  • Rode currypasta – 2 a 3 theelepels

Bereiding:

  1. Maak de groenten schoon en snijd ze (zie boven).

  2. Strooi wat zout, Cayennepeper en Gemberpoeder over de blokjes kipfilet en verhit de olie in de wok. Bak de kipblokjes bruin en krokant, schep ze op een bord.

  3. Roer de currypasta door het bakvet (voeg zo nodig nog wat olie toe). Voeg alle groenten toe en roerbak op hoog vuur een paar minuten.

  4. Voeg de bouillon en de kookroom toe, breng aan de kook en draai de pit laag, kook voor ongeveer 6 a 10 minuten ( wat je zelf lekker vindt).

  5. Schep de kip door de curry en verwarm deze nog even mee.

Serveer dit gerecht enkel als hoofdmaaltijd (kh arm), met rijst of brood.

Wat is jouw favoriete curry?

Eet smakelijk!


© 2015 Trijnie54, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.