Goedkope tapas

Goedkope tapas

Je wilt graag een gezellige avond hebben, met diverse tapas gerechten op de tafel, maar zit in over de kosten. Goed nieuws, want een tapas plank vol met tapas gerechten lijkt prijzig maar dat hoeft niet perse zo te zijn.Goedkope tapas 

Je wilt graag een gezellige avond hebben, met diverse tapas gerechten op de tafel, maar zit in over de kosten. Goed nieuws, want een tapas plank vol met tapas gerechten lijkt prijzig maar dat hoeft niet perse zo te zijn, want de kosten zijn sterk afhankelijk van de gerechten die je kiest! Ben je nog niet bekend met tapas? Lees dan eerst mee hieronder. Ben je niet geïnteresseerd? Scroll dan direct door naar ons advies.

Wat zijn tapas

Tapas zijn kleine gerechten die je kunt opdienen. De oorsprong ligt in Spanje, waar het vaak ‘tapa’ wordt genoemd. Waar de tapas zijn ontstaan is niet helemaal duidelijk. Er zijn verschillende verhalen over de geschiedenis van de tapas. Het meest aannemelijke, is dat de tapas is ontstaan in de vijftiende eeuw, waar de tapas werd gebruik om eten af te denken. De vertaling van ‘tapa’ is ook wel: deksel. Men dekte het eten af om vliegen bij het eten weg te houden. Waar vroeger voornamelijk gebruik werkt gemaakt van brood, is de ‘tapa’ echter razend populair geworden. In Spanje kan je er hedendaags niet omheen. Er zijn talrijke Spaanse Tapas gerechten, waar je je vingers bij kunt aflikken. Daar tapas eigenlijk kleine gerechten zijn, is de diversiteit erg groot. Ook Nederlandse gerechten zou je onder tapas kunnen scharen; als het er maar lekker uit ziet en goed smaakt, zullen we zeggen!

Hoe goedkoop tapas maken

Als je kijkt naar de soorten tapas, dan zijn er een aantal variaties: koude tapas als kaas en worst, vlees en vis. Indien je lekkere gerechten op tafel wilt zetten, tegen relatief lage kosten, dan is dat mogelijk. Ten eerste is het raadzaam om de dure gerechten uit te sluiten. Dat zijn vaak gerechten met vis als zalm. Ten tweede is het goed om te kijken hoeveel ingrediënten en kruiden nodig zijn. Kijk of je de kruiden al op voorraad hebt. Spaanse salsaballetjes zijn lekker, maar het wordt snel duur als je 6 potjes kruiden moet aanschaffen! Dus inventariseer eerst en beslis dan en vergeet niet: ook simpele gerechten kunnen er, indien mooi geserveerd, super appetijtelijk uitzien!

Eet smakelijk!


© 2015 rsdevalk, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.