Tips voor lekker en makkelijk eten na een lange werkdag

Tips voor lekker en makkelijk eten na een lange werkdag

Tegenwoordig is iedereen ontzettend druk. Meer dan ooit moeten we alle ballen in de lucht zien te houden. Zeker nu we tijdens de coronacrisis steeds vaker thuiswerken vraagt dit om een enorme graad van organisatie. Uit onderzoek blijkt dat we hierdoor ook ongezonder zijn gaan eten. Het is natuurlijk heel gemakkelijk om na een lange werkdag thuis even snel een makkelijke maaltijd voor 1 persoon te bestellen. Echt zin om dan nog lang in de keuken te staan heb je namelijk niet.Merk jij dat je steeds vaker naar kant-en-klare maaltijden en zakjes grijpt? Sta je steeds minder vaak in de keuken en merk je dat dit van negatieve invloed is op de gezondheid van je gezin en die van jezelf? Dan is het hoog tijd om hier verandering in te brengen. Gelukkig zijn er genoeg manieren om lekker en makkelijk te eten na een lange werkdag. In dit artikel geven we enkele praktische tips & tricks.

Bereid je goed voor

Je weet natuurlijk iedere week heel goed welke dagen ontzettend druk zullen zijn en wanneer je wat extra tijd hebt. Daarom is het belangrijk om de maaltijden van tevoren zorgvuldig te plannen. Trek daarom iedere zondagavond ongeveer een kwartiertje uit om alvast een weekmenu en planning te maken. Kijk goed in de agenda’s wie wanneer thuis is en of er mensen mee zullen eten. Dan kan je hier rekening mee houden bij het boodschappen doen. Doe boodschappen ook altijd slechts één keer in de week. Zo bespaar je ontzettend veel tijd.

Je kunt er ook voor kiezen om op dagen dat je wat meer tijd over hebt alvast grotere porties te maken en deze in te vriezen. Zo beschik je altijd over een voedzame maaltijd in de vriezer als koken een dagje niet zo goed uitkomt.

Ovenschotels

Ovenschotels zijn je beste vriend wanneer je te weinig tijd hebt om te koken. Ze vragen relatief weinig voorbereiding en kunnen eenvoudig in de ochtend geprept worden. Hierdoor hoef je het bij thuiskomst enkel nog in de oven te schuiven en je hebt direct een heerlijke maaltijd in huis.

Online vind je ontzettend veel inspiratie voor heerlijke ovenschotels. Of je nu houdt van typische Hollandse kost of liever voor een Mediterraans gerecht kiest, mogelijkheden genoeg!

Doe inspiratie op

Gelukkig is er tegenwoordig genoeg inspiratie te vinden als je een geen makkelijke maaltijden meer weet. Via handige apps als Pinterest of het volgen van een aantal geweldige foodblogs beschik jij binnen no-time over een geheel nieuw menu. Onthoud tevens dat naast een gezond weekmenu ook voldoende variëteit van belang is. Door gevarieerd te eten hou je niet alleen plezier in het koken, maar zal je ook nog eens nooit over mineralen- of vitaminetekorten beschikken.

Eten bestellen

Kom je echt niet aan koken toe en loop je jezelf volkomen voorbij? Dan kan het soms echt geen kwaad om pas op de plaats te nemen en simpelweg wat eten te bestellen. Natuurlijk is dat niet de gezondste optie, maar wel dé perfecte manier om even extra aan jezelf te denken. De vraag,  ‘Wat eten we vanavond bij butlon?’, is dan het enige waar je je nog druk over hoeft te maken. 


© 2015 marske42, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.