Gehaktbrood

Gehaktbrood

Een gehaktbrood staat niet alleen feestelijk aan tafel, het is eigenlijk ook best makkelijk om te maken. Bovendien zijn er tal van recepten mogelijk, en dus kun je telkens weer wat nieuws op tafel zetten.



Een gehaktbrood staat niet alleen feestelijk aan tafel, het is eigenlijk ook best makkelijk om te maken. Bovendien zijn er tal van recepten mogelijk, en dus kun je telkens weer wat nieuws op tafel zetten.

Een simpel gehaktbrood maak je als volgt:

Ingrediënten

  • 1 kleine ui
  • 1 kleine groene paprika
  • 40 g blanke hazelnoten
  • 800 g rundergehakt
  • 2 eieren
  • ½ dl koffieroom
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 1 zakje gehaktkruiden (voor 500 g gehakt)
  • ½ eetlepel paprikapoeder
  • 3 eetlepels fijngeknipte bieslook
  • peper
  • zout
  • boter om in te vetten
  • 50 g geraspte belegen kaas

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 200°C. Pel en snipper de ui. Maak de paprika schoon en snijd hem in piepkleine stukjes.

Hak de hazelnoten fijn.

Vermeng het gehakt met de ui, de paprika, de eieren, de koffieroom, het paneermeel, de gehaktkruiden, het paprikapoeder en de bieslook met een vork goed door.

Vet een cakevorm in met boter en vul deze met het gehaktmengsel.

Strijk de bovenkant glad, dek de vorm af met aluminiumfolie en prik hierin enkele gaatjes zodat de stoom kan ontsnappen.

Bak het gehaktbrood in de voorverwarmde oven in ± 1 uur gaar.

Neem na 40 minuten de folie van de vorm en giet het vet af.

Verdeel dan de kaas en de noten erover en laat het brood in de rest van de oventijd bruin en gaar worden.

Neem het gehaktbrood uit de oven en laat het daarna nog 10 minuten rusten.

Dit gehaktbrood is geschikt voor 6 Personen.

En wat eet je erbij?

Natuurlijk ook feestelijke gerechten, zoals haricots vert in bacon, of asperges met hollandsiasesaus.

Maar om eerlijk te zijn is het gehaktboord al heel feestelijk, dus het misstaat ook absoluut niet bij een beetje patat met mayonaise.

Kijk overigens op www.gehaktbrood.eu voor nog meer vleesrecepten.


© 2015 Rafa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.