Spitskoolstamppot

Spitskoolstamppot

Spitskool is een fijne koolsoort. De lichte koolsmaak combineert goed met specerijen als kerrie en komijn. Daarbij zorgen de ui en paprika voor een lekkere bite en een smakelijke afwisseling. Het komijnzaad maakt het smaakpallet af



Spitskool is een fijne koolsoort. De lichte koolsmaak combineert goed met specerijen als kerrie en komijn. Daarbij zorgen de ui en paprika voor een lekkere bite en een smakelijke afwisseling. Het komijnzaad maakt het smaakpallet af en zorgt voor een verrassend lekkere spitskoolstamppot! Deze spitskoolstamppot kun je heel de zomer en begin van de herfst eten en is echt een topper voor 'door-de-week'!

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Kooktijd: 20 mins
  • Hoeveelheid: 4 Personen

Ingrediënten

  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 1 spitskool
  • 400 gram gehakt
  • 2 rode paprika's
  • 2 kleine of 1 grote ui
  • 2 theelepels kerrie
  • ½ theelepel gemalen komijnzaad
  • 1 eetlepel olijfolie

Schil de aardappelen en snijd ze in 4 gelijke stukken.

Verwijder de buitenste bladeren van de spitskool en halveer deze daarna.

Verwijder het de harde kern uit de spitskool.

Snijd de spitskool in kleine stukjes.

Doe in een ruime pan met een laagje water en een snufje zout een kook de spitskool en aardappelen samen in 20 minuten gaar.

Verwam een koekenpan met de olie en bak het gehakt rul.

Snipper de ui en paprika en voeg deze toe aan het gehakt.

Giet de aardappelen en spitskool af en stamp deze tot een stamppot.

Voeg het gehaktmengsel, de kerrie en het komijn-zaad toe en meng alles door elkaar.

Nu de stamppot klaar is kun je natuurlijk simpelweg de pan op tafel zetten. Veel leuker, en mooier, is het om de stamppot op houten borden te serveren. Dat geeft als het ware wat edels aan dit overheerlijke gerecht.


© 2015 Rafa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.