Appelmoes maken

Appelmoes maken

Niets is lekkerder dan zelfgemaakte verse appelmoes, heerlijk als bijgerechtje of gewoon als toetje. In combinatie met zelfgemaakte vissticks zet je zonder al te veel moeite een verse maaltijd op tafel die net even wat anders dan anders is.



Niets is lekkerder dan zelfgemaakte verse appelmoes, heerlijk als bijgerechtje of gewoon als toetje. In combinatie met zelfgemaakte vissticks zet je zonder al te veel moeite een verse maaltijd op tafel die net even wat anders dan anders is.

Je kunt natuurlijk de appelmoes ook bij een ander gerecht eten, en je kunt zelfs soorten appelmoes maken die je als dessert kunt gebruiken, zoals bijvoorbeeld pittige appelmoes of Italiaanse appelmoes.

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Moeilijkheidsgraad ??????
Beoordeling ??????
Bron: Onbeken

Ingredienten:

  • 1 kilo appels (goudreinetten)
  • 100 gram suiker
  • 1 theelepel kaneel

Bereiding:

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appel in grove stukken en doe ze in de pan.

Schenk een laagje water bij de appels en zet de pan op een matig vuur totdat de appels uiteen beginnen te vallen (ca. 10 minuten).

Roer regelmatig door de appels om aanbranden te voorkomen.

Voeg de suiker en kaneel toe en roer het goed door.

Zet het vuur laag en roer regelmatig.

Kies zelf wanneer de appelmoes klaar is: er mogen best nog grove stukjes in zitten.

Wil je liever een fijnere moes, pureer dan kort met een staafmixer.


© 2015 Rafa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.