Lekkere hutspot

Lekkere hutspot

Hutspot extra lekker klaarmaken, met knolselderij en prei. En in plaats van de traditionele klapstuk, nu met sudderlapjes. Een uitermate lekker recept, dat nog makkelijk is ook.



Hutspot extra lekker klaarmaken, met knolselderij en prei. En in plaats van de traditionele klapstuk, nu met sudderlapjes. Een uitermate lekker recept, dat nog makkelijk is ook.

Hutspot extra lekker Ingrediënten

  • 750 gram doorregen runderlappen, ofwel sudderlapjes, in blokjes gesneden
  • 500 gram winterwortel of winterpeen, in plakjes of blokjes gesneden
  • 500 gram kruimige aardappels, gewassen, geschild en in stukjes gesneden
  • 75 gram boter
  • 5 dl. warme runderbouillon, vers getrokken of van een blokje
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 blaadje laurier
  • 500 gram knolselderij, geschild, gewassen en in blokjes gesneden
  • 2 preien, goed gewassen en in ringen gesneden (dun)
  • zout en peper naar eigen smaak

Hutspot extra lekker Recept

  • Bestrooi het rundvlees met wat zout en peper en wentel het lichtjes door de bloem
  • Neem een grote braadpan en verhit hierin de boter
  • Bak het rundvlees in ongeveer 5 minuten rondom bruin, onder regelmatig omscheppen
  • Schenk hierna de warme bouillon bij het vlees, zodat het vlees net onder staat
  • Voeg het blaadje laurier toe
  • Breng het geheel aan de kook
  • Zet het vuur laag en leg het deksel op de pan
  • Laat de hutspot extra lekker nu voor ongeveer 2,5 uur heel rustig sudderen op laag vuur
  • Controleer zo nu en dan of het vlees niet te droog staat, voeg eventueel nog wat extra bouillon of water toe
  • Breng ongeveer een half uur voor het einde van de kooktijd, een extra pan met een laagje water aan de kook
  • Leg hierin de aardappels, de wortelen, de knolselderij stukjes en de prei ringen en kook deze gaar in ongeveer 20 tot 25 minuten
  • Giet de groenten af en stamp deze met de pureestamper tot een grove of fijnere puree – naar eigen wens
  • Voeg zout en/of peper toe naar eigen smaak
  • Schep de hutspot extra lekker, met de prei, knolselderij en de aardappelen op de borden
  • Verwijder het laurierblaadje
  • Schep het rundvlees over de hutspot, met eventueel nog wat zout en/of peper toegevoegd
  • Schep ook de jus van het vlees over de hutspot om deze lekker smeuïg te maken


© 2015 Rafa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.