Snelle komkommersalade

Snelle komkommersalade

Dit recept voor komkommersalade is snel en makkelijk te maken met niet al teveel moeite. Je zult dus tijd over houden voor andere dingen die je nog moet doen in de keuken of daarbuiten.Dit recept voor komkommersalade is snel en makkelijk te maken met niet al teveel moeite. Je zult dus tijd over houden voor andere dingen die je nog moet doen in de keuken of daarbuiten.

Ingrediënten
1 rode ui
1 teentje knoflook
chilipeper of sambal naar smaak
radijs
wortel
paprika
7 el azijn
2 tl suiker
zout en peper
1 grote komkommer

Snelle komkommer salade

Bereiding
Om te beginnen met deze komkommersalade snij je de komkommer over de lengte doormidden. Verwijder alle zaadjes als je deze niet lekker vindt. De twee helften snij je in dunne plakjes, dit kan met een mesje maar ook met een kaasschaaf.

De rode ui kun je pellen en in blokjes snijden. De knoflook kun je pellen en ook fijn snijden. De paprika snij je doormidden, verwijder de zaadjes en snij de paprika in stukjes. De wortel kun je wassen, schillen en in plakjes snijden. Daarna kun je de radijsjes snijden, verwijder de bovenkant en de puntige onderkant.

Pak nu een pan en doe hier de suiker, azijn en zout in. Verwarm dit totdat het zout en de suiker zijn opgelost in het azijn. Proef met een lepeltje of de smaak goed is, zo niet voeg wat meer zout of suiker toe.

Doe nu alle groenten in een kom en giet hier het azijnmengsel over heen. De groenten moet compleet onder het azijn staan, even aan drukken als dit niet het geval is. Je kunt ook een kwartiertje wachten want door het zuur, de suiker en het zout verliezen de groenten water waardoor er vanzelf meer vocht in de bak of kom komt.

Je zelfgemaakte komkommer salade is nu klaar, geniet ervan en eet smakelijk.


© 2015 Rafa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.