Tonijnsalade met pasta

Tonijnsalade met pasta

Tonijnsalade met pasta en mayonaise is een veelgebruikt recept. Tonijn en pasta is een ideale combinatie en dat wordt nog lekkerder door de toevoeging van mayonaise.Tonijnsalade met pasta en mayonaise is een veelgebruikt recept. Tonijn en pasta is een ideale combinatie en dat wordt nog lekkerder door de toevoeging van mayonaise. Dit recept is niet het meest caloriearm op de website, maar is goed zelf te ‘tunen’ door het weglaten of toevoegen van producten. Zo kan mayonaise vervangen worden door tzatziki, dat beduidend minder calorieën bevat, en kunnen de kappertjes vervangen worden door witte wijnazijn.

Tonijnsalade met pasta en mayonaise voor sporters

De tonijnsalade met pasta en mayonaise is ideaal voor sporters. Uiteraard is het beter om de mayonaise achterwege te laten, maar dit kan eenvoudig met tzatziki of light mayonaise. De Tonijnsalade met pasta en mayonaise zit namelijk boordevol eiwitten. Niet alleen zijn veel eiwitten te vinden in tonijn ook in de hardgekookte eieren zijn veel eiwitten te vinden. Daarnaast bevat pasta de broodnodige koolhydraten dat een sportlichaam nodig heeft.

Er zijn ook veel vitaminen en mineralen te vinden in de pastasalade met tonijn en mayonaise. Dit komt door de toevoeging van komkommer, paprika en maïs. Het is mogelijk de pastasalade uit te breiden met groente als tomaatjes, bosuitjes en broccoli. Ook deze groente zijn erg lekker in de pastasalade met tonijn en mayonaise. Voeg geen broccoli toe als je mayonaise vervangt door tzatziki. Dat is niet lekker.

Pasta kiezen

Er is ruimte gehouden in het recept voor het kiezen van de pasta. Zo kan worden gekozen voor penne of fusilli. Beide pastasoorten zijn in vrijwel iedere supermarkt te verkrijgen en de smaak verschilt nauwelijks. Het is ook mogelijk te kiezen voor meergranen pasta, maar daar wordt de Tonijnsalade met pasta en mayonaise wel veel zwaarder van. Ook bevatten meergranen pastasoorten meer calorieën en tegelijkertijd ook meer vezels.

Aangeraden wordt om de mayonaise niet te vervangen door tzatziki. Echter letten veel meer mensen op de inname van calorieën, waardoor veel mensen niet kiezen voor deze pastasalade. De Tonijnsalade met pasta en mayonaiseblijft lekkerder.

Pastasalade met tonijn en mayonaise

Een lekkere pastasalade met tonijn en mayonaise. Het is een lekker frisse salade, wat ideaal is in de zomermaanden. Tonijn en pasta is sowieso een goede combinatie, maar vergeet vooral de toevoeging van mayonaise niet. Wil je het recept wat caloriearmer bereiden? Vervang de mayonaise dan door tzatziki, dat beduidend minder calorieën bevat. Ook is het mogelijk de komkommer achterwege te laten, indien je hier niet van houdt. De komkommer zorgt echter wel voor de frisheid in de salade, maar voegt qua smaak weinig toe aan de pastasalade met tonijn en mayonaise.

Het is ook mogelijk de kappertjes te vervangen door 1 eetlepel witte wijnazijn.

Ingredients

  • Pasta (penne of fusili) - 225 gram
  • Blikje tonijn - 200 gram
  • Olijfolie - 1 eetlepel
  • Mayonaise - 150 milliliter
  • Maïs - 75 gram
  • Citroepsap - Halve citroen
  • Gekookte eieren (hardgekookt) - 2
  • Kappertjes - 2 eetlepels
  • Rode paprika zonder zaadjes, in blokjes - 1/2 paprika

Begin met het koken van de pasta. Doe dit gedurende 10-12 minuten in een ruime pan tot de pasta 'al dente' is. Dat wil zeggen beetgaar. Voeg tijdens het koken een snufje zout toe. Wanneer de pasta beetgaar is, giet je de pas af en laat je de pasta goed uitlekken. Voeg vervolgens de pan in een grote kom en voeg de olijfolie toe, om te zorgen dat de pasta niet te veel gaat plakken.

Laat het blikje tonijn ondertussen goed uitlekken en trek met een vork de tonijn voorzichtig uit elkaar. Gooi de tonijn met citroensap, kappertjes (of wijnazijn) en mayonaise in de blender. Pureer dit alles tot een romig en glad geheel. Voeg dit vervolgens toe aan de pasta en meng de pasta met de ingrediënten goed door elkaar.

Neem vervolgens de paprika en snijd deze doormidden. Verwijder de zaadjes en snijd de paprika in kleine blokjes. Doe hetzelfde met de komkommer. Je bent vrij in de hoeveelheid komkommer en paprika. Je kunt er ook voor kiezen de komkommer achterwege te laten, indien je geen fan bent van komkommer. Voeg vervolgens de komkommer, paprika en maïs uit blik toe aan de pastasalade met tonijn.

Neem vervolgens de hardgekookte eieren en snijd de eieren in vieren. Verdeel de partjes ei over de Tonijnsalade met pasta en mayonaise en het gerecht is klaar.


© 2015 Rafa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.