Zelf mayonaise maken

Zelf mayonaise maken

Zelf Kruiden Mosterd Mayonaise maken is heel makkelijk. Je heb niet veel nodig om lekkere mayonaise te maken. Er zijn maar een paar ingrediënten voor deze Kruiden Mosterd Mayonaise nodig. De Kruiden Mosterd Mayonaise is klaar in ongeveer 10 minuten.Zelf Kruiden Mosterd Mayonaise maken is heel makkelijk. Je heb niet veel nodig om lekkere mayonaise te maken. Er zijn maar een paar ingrediënten voor deze Kruiden Mosterd Mayonaise nodig. De Kruiden Mosterd Mayonaise is klaar in ongeveer 10 minuten.


ingrediënten
1 grote eidooier of 2 kleine eidooiers
1,5 eetlepel kruidenazijn of citroensap
1 theelepel mosterd
1 theelepel zout
1 theelepel peper
2,5 deciliter olijfolie

Materialen
Eetlepel
Theelepel
Kom of bakje
Garde of vork

Kruiden Mosterd Mayonaise

Bereidingswijze
Aller eerst zorg je er voor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Als het namelijk te koud is lukt het minder goed om goede mayonaise te maken.

Pak een kom en doe daar de eidooiers in met het kruidenazijn. Als je geen kruidenazijn gebruikt dan pak je wat citroensap. Vervolgens doe je er de zout, peper en de mosterd bij. Dit roer je tot het een gladde massa is.

Blijf het goed door roeren/kloppen en voeg de olijfolie druppelsgewijs toe. Later roer je het met een straaltje erbij.
Breng de mayonaise op smaak met nog een beetje zout en peper. Je kan het ook eerst even proeven voordat je er nog wat peper en zout aan toe voegt. Misschien is het voor jou al lekker genoeg.

Als je mayonaise is gaan schiften voeg je al roerend een eetlepel lauw water toe.
De zelf gemaakte mayonaise is klaar. Nu heb je een lekker sausje bij je patat of bij een ander lekker gerecht.

Tip: Ben je gek op kruiden dan zou je er ook nog een beetje Italiaanse kruiden er bij door kunnen doen. Dan heb je een lekker dip sausje voor bij je chips. Ook is het wel lekker om er een beetje knoflookpoeder erin te doen, dan heb je een soort van aioli mayonaise. Ook is het erg lekker bij de gerechten of gewoon met een stokbroodje.

Voor een slankere versie van de Kruiden Mosterd Mayonaise vervang dan 1 deciliter olijfolie voor 1 deciliter yoghurt.
Gebruik dan wel iets meer mosterd. Niet 1 theelepel maar ander halve theelepel mosterd.


© 2015 Rafa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.