Gevulde eieren met eierboter

Gevulde eieren met eierboter

Gevulde Eieren met Eierboter, dat zijn lekkere gevulde eieren met eierboter. Een heerlijk borrelhapje, of natuurlijk als bijgerecht bij de maaltijd of bij de lunch.



Gevulde Eieren met Eierboter, dat zijn lekkere gevulde eieren met eierboter. Een heerlijk borrelhapje, of natuurlijk als bijgerecht bij de maaltijd of bij de lunch.

Ingrediënten

Voor 12 hapjes

  • 6 eieren
  • 2 eetlepels fijn gehakte peterselie
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 100 gram boter
  • enkele blaadjes sla
  • peper en zout

Recept

  • Kook de eieren hard in ongeveer 10 tot 12 minuten
  • Laat de eieren schrikken in koud water
  • Pel de eieren en laat ze koud worden
  • Snijd de eieren in de lengterichting doormidden
  • Haal de dooiers voorzichtig met een klein lepeltje uit de halve eieren
  • Wrijf de eidooiers door een zeef
  • Roer of mix de boter zacht en luchtig, totdat er bijna een room ontstaat van de boter
  • Meng de boter met de eidooiers
  • Voeg naar eigen smaak wat peper en/of zout toe aan het mengel van de boter met het eigeel
  • Snijd een heel dun plakje van de onderkant van de eiwitten, zodat ze kunnen blijven staan
  • Neem een slagroomspuit en doe hierin de eierboter en spuit dit netjes in de eiwit helften
  • Snijd de kappertjes fijn
  • Voeg als garnering op de gevulde eieren met eierboter wat van deze kappertjes toe
  • Neem een mooie schaal, leg hierop wat blaadjes sla en hierboven op de gevulde eieren met eierboter

Gevulde Eieren met Eierboter

  • Deze gevulde eieren met eierboter zijn ideaal als hapje bij een feestje of een verjaardag
  • Om meer van deze hapjes te maken, vermenigvuldig eenvoudig de ingrediënten
  • Gevulde Eieren met Eierboter kunnen ook prima dienen met een broodje als lunchgerecht voor 2 personen


© 2015 Rafa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.