Dubbele Hamburger

Dubbele Hamburger

Broodje met dubbele hamburger en met frisse komkommertopping en worcestershiresauce een ideaal broodje voor een lege maag. Als je dit e hamburger recept op hebt gegeten, althans het broodje, zit je zeker weten wel vol. En daarbij zitten er ook nog gezonde ingrediënten op dit broodje.Broodje met dubbele hamburger en met frisse komkommertopping en worcestershiresauce een ideaal broodje voor een lege maag. Als je dit e hamburger recept op hebt gegeten, althans het broodje, zit je zeker weten wel vol. En daarbij zitten er ook nog gezonde ingrediënten op dit broodje.

Ingrediënten
1 komkommer
15 g dille (bakje 15 g)
1 rode ui
100 ml azijn
½ el suiker
1 mespunt zout
50 ml kraanwater
4 hamburgerbroodjes
8 magere grillburgers
8 tl worcestershiresauce
8 plakken smeltkaas met cheddar
1 kropsla

Broodje met dubbele hamburger

Bereiding
Begin met het snijden van de komkommer voor de dubbele hamburger, snij deze in plakjes. Snij nu de dille zo fijn mogelijk en snij de ui in dunne ringen. De komkommer, dille en de helft van de ui ringen kun je nu in een kom doen.

Pak een pan en doe hier de azijn in, voeg de suiker, zout en het water eraan toe en breng dit aan de kook. Als het eventjes gekookt heeft is dit voldoende, nu kun je dit over de komkommer in de kom gieten. Roer het alvast even goed door.

Nu kun je een grillpan of een koekenpan pakken. Halveer de broodjes en grill deze met de snijkant naar onderen gedurende 2 minuten. Als je dit eenmaal gedaan hebt kun je de hamburgers grillen of bakken. Als je de hamburger om hebt gedraaid in de pan leg je er wat ui ringen, 1 theelepell worcestershiresaus en 1 plak cheddarkaas op. Als dit klaar is kun je het warm houden door het in folie te wikkelen of in een bakje te leggen.

Nu gaan we de broodjes beleggen, pak de onderste helft van het broodje en beleg deze met wat blaadjes sla, een hamburger en wat komkommer uit de kom. Nu leg je er weer een burger op en wat sla en komkommer. Als laatste leg je de bovenkant van het broodje er weer op en steek er eventueel een grote prikker doorheen.

Nu kun je genieten van een heerlijke dubbele hamburger op een broodje met een komkommertopping en worchestershiresaus.


© 2015 Rafa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.