Aardappelpure en rode bieten met appel

Aardappelpure en rode bieten met appel

Aardappelpuree en rode bieten met appel klinkt als een erg exotisch recept, maar het is in feite de smaak van rode bieten en aardappelen zoals we die in onze kindheid allemaal regelmatig te eten kregen.



Aardappelpuree en rode bieten met appel klinkt als een erg exotisch recept, maar het is in feite de smaak van rode bieten en aardappelen zoals we die in onze kindheid allemaal regelmatig te eten kregen.

Ingrediënten

1 kilo stampot aardappelen
4 schouderkarbonade (zonder bot)
olie
boter
1 tl mosterd
1 el sojasaus
6 gekookte bieten
1 ui
1 appel granny smith
200 ml magere melk
zout
versgemalen peper

Bereiding

Schil de aardappelen en kook deze in ongeveer 20 minuten.

De karbonades op smaak brengen met zout en peper.

Olie in een pan verhitten en daarin de karbonades aan beide kant bruin bakken in ongeveer 8 minuten.

Haal het vlees uit de pan en gooi een scheutje water bij de jus. Voeg daarna mosterd en sojasaus toe, en roer de jus.

De bietjes in reepjes snijden.

Ui schoonmaken en snipperen.

Appel schillen en klokhuis verwijderen. Snij de appel in kleine stukjes.

Meng de appel met de stukjes ui, doe wat olie in een pan, en fruit appel en ui.

Voeg de bietjes toe.

Op een lang vuur warm laten worden.

Verwarm de melk en giet de aardappelen af.

Stampen en de melk door de aardappelen roeren. Op smaak brengen met zout en peper.


© 2015 Rafa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.