Makkelijke Chocoladetaart

Makkelijke Chocoladetaart

Voor iedereen die graag chocoladetaart eet, maar geen uren aan het bakken wil zijn.  De taart is in een redelijke periode klaar, waarna je van de heerlijke smaak kunt genieten.



Voor iedereen die graag chocoladetaart eet, maar geen uren aan het bakken wil zijn.  De taart is in een redelijke periode klaar, waarna je van de heerlijke smaak kunt genieten.

Deze taart is goed voor een 16 tal personen.

Ingrediënten

  • 50 gram stukjes melk chocolade
  • 50 gram stukjes pure chocolade
  • 50 gram stukjes pure chocolade
  • 360 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 los geklopte eieren
  • 4 el melk
  • 3 el chocoladepoeder
  • 235 gram basterdsuiker
  • 220 gram zachte margarine

Neem een bakvorm en vet met jou gekozen vet. Wij gebruiken meestal margarine. Boter is ook een goede alternatief.

We nemen alle ingrediënten en schepen ze in een grote kom. De poedersuiker en de chocoladestukjes hou je nog even opzij en doen men dus nog niet in.

Nu gaan wij de stukjes chocolade roeren. Op het einde dus, nadat alle andere ingrediënten goed geroerd zijn.

Eens wij alles goed hebben gemengd, schepen wij de deeg in ons gekozen bakvorm. Jij kan ronde bakvorm kiezen of vierkante. Wij kiezen meestal voor een ronde bakvorm aangezien het makkelijker is om de taart later in gelijke stukken te verdelen.

Bak de taart ongeveer 35 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Wacht tot het deeg hoog komt en sponsachtig wordt. Controleer met een bakstokje of het goed gebakken is. Eens het goed gebakken is, laat je de cake eerst afkoelen voordat je het uit de bakvorm halt.

Nu is het tijd om ons poeder suiker over ons cake te bestrooien.

Neem een bakvorm en vet met jou gekozen vet. Wij gebruiken meestal margarine. Boter is ook een goede alternatief.

We nemen alle ingrediënten en schepen ze in een grote kom. De poedersuiker en de chocoladestukjes hou je nog even opzij en doen men dus nog niet in.

Nu gaan wij de stukjes chocolade roeren. Op het einde dus, nadat alle andere ingrediënten goed geroerd zijn.

Eens wij alles goed hebben gemengd, schepen wij de deeg in ons gekozen bakvorm. Jij kan ronde bakvorm kiezen of vierkante. Wij kiezen meestal voor een ronde bakvorm aangezien het makkelijker is om de taart later in gelijke stukken te verdelen.

Bak de taart ongeveer 35 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Wacht tot het deeg hoog komt en sponsachtig wordt. Controleer met een bakstokje of het goed gebakken is. Eens het goed gebakken is, laat je de cake eerst afkoelen voordat je het uit de bakvorm halt.
Nu is het tijd om ons poeder suiker over ons cake te bestrooien.


© 2015 Rafa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.