Aardappelsalade met salami

Aardappelsalade met salami

Deze aardappelsalade is erg vullend en lekker met wat vers gebakken brood. Deze salade kun je natuurlijk ook als bijgerecht serveren bij de bbq.

De sterke smaak van de salami combineert prima bij de aardappels en de zoetzure augurk. De zure dressing maakt het geheel goed af.Deze aardappelsalade is erg vullend en lekker met wat vers gebakken brood. Deze salade kun je natuurlijk ook als bijgerecht serveren bij de bbq.

De sterke smaak van de salami combineert prima bij de aardappels en de zoetzure augurk. De zure dressing maakt het geheel goed af.

Welke aardappelen je moet gebruiken bij een dergelijke salade, hangt vooral van je eigen smaak af. En, iedere soort aardappel zal de smaak van de salade toch net weer even anders maken. Want er zijn natuurlijk heel veel verschillende soorten te koop, zeker als je bij de gespecialiseerde groenteboer je aardappelen koopt.

In plaats van salami kun je vanzelfsprekend ook verschillende soorten ham of een andere soort salami gebruiken, en ook daar kan in dat geval weer het nodige smaakverschil in zitten.

Ingrediënten voor 4 personen

1 kilo aardappelen

1 salami, 250 gram

75 gram rucola

12 augurken

3 lente uitjes

Voor de dressing:

4 eetlepels olijfolie

2 eetlepels rodewijnazijn

1 teen knoflook, geperst

Bereiding

Spoel de aardappelen goed af onder de kraan en verwijder eventuele plekjes. Snij de aardappelen in blokjes. Je kunt de schil om de aardappel laten.

Kook de aardappelblokjes in een flinke snuf zout in 5 a 10 minuten gaar. Laat de aardappelblokjes helemaal afkoelen.

Snij ondertussen de salami en augurken in plakjes en snij de lente ui in ringetjes. Meng de salami, augurk, lente ui en aardappelblokjes door elkaar en voeg daarna de rucola toe.

Meng voor de dressing de knoflook, olie en azijn met elkaar. Verdeel over de salade.

Aardappelsalade, heerlijk bij goed gebakken worst en vlees.


© 2015 Rafa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.