Pasta met kip en pesto

Pasta met kip en pesto

Deze lauwwarme pesto pastasalade is geen koude pastasalade die je eerst een paar uur in de koelkast koud moet laten worden, maar een salade die warm gemaakt wordt.Deze lauwwarme pesto pastasalade is geen koude pastasalade die je eerst een paar uur in de koelkast koud moet laten worden, maar een salade die warm gemaakt wordt.

In principe maakt het niet uit welke pasta je gebruikt. Hier wordt penne gebruikt zodat je wat meer bite hebt, maar in principe kun je iedere soort pasta gebruiken. Kook de pasta dan wel el dente.

Dat is overigens ook wat gezonder, want tot papa gekookte pasta wordt sneller door het lichaam opgenomen en is dus wat meer een dikmaker. Daar staat immers pasta om beken.

Verder gebruiken we in dit makkelijke recept kip, maar in principe kun je in plaats van de kip allerlei soorten gebraden vlees gebruiken. Snij bijvoorbeeld in plaats van kip eens een paar frikandellen aan stukken, en bak deze.

Ook dat kan heerlijk zijn. In het geval dat je de kip wilt vervangen heb je natuurlijk wel pesto uit een potje nodig.

In plaats van de kip-pestosalade die we hier gebruiken kun je natuurlijk ook zelf stukjes kipfilet bakken en een potje pesto gebruiken. Ook dat is heerlijk maar kost wel wat meer tijd en werk.

Ingredienten:

300 g penne (pastabuisjes)
300 gram broccoliroosjes
2 rode paprika's
2 eetlepels olijfolie
3 bosuitjes
2 bakjes kip-pestosalade zoals je die in de meeste supermarkten kunt kopen

Beschrijving:

Penne koken volgens gebruiksaanwijzing.

Broccoli in kleinere roosjes verdelen en in 5 min. beetgaar koken.

Paprika's schoonmaken en in stukjes snijden.

In koekenpan olie verhitten en paprika 3 min. bakken. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.

In grote schaal penne, broccoli, paprika en kip-pestosalade mengen. Op smaak brengen met zout en peper.

Garneren met bosuiringetjes.


© 2015 Rafa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.