Uiensoep met Champignons

Uiensoep met Champignons

Dit uiensoep recept met champignons maakt gebruik van eenvoudige ingrediënten die vaak nog zo onderschat worden. De ajuin, zoals uien vaak in het zuiden genoemd worden, is zo één van die ingrediënten die zwaar onderschat wordt.



Dit uiensoep recept met champignons maakt gebruik van eenvoudige ingrediënten die vaak nog zo onderschat worden. De ajuin, zoals uien vaak in het zuiden genoemd worden, is zo één van die ingrediënten die zwaar onderschat wordt. Het is één van de grootste smaakmakers dat er in onze keuken te vinden valt.

Deze soep kun je in sommige gevallen een ietwat andere smaak geven door een andere soort ui te gebruiken. Zo zijn er rode uien, gele uien, witte uien, en diverse aanverwante soorten.

Ingrediënten:

  • 6 uien
  • 400 gram champignons
  • boter
  • scheut droge sherry
  • 6 deciliter runderbouillon
  • 2,5 deciliter room
  • peper en zout
  • peterselie

Bereiding:

  1. Snij de uien in schijfjes en maak de champignons schoon en snij deze ook in schijfjes.
  2. Neem een grote kookpot en bak daar de ui schijfjes in tot ze mooi glazig zijn. Voeg er daarna de champignons schijfjes aan toe en bak deze even mee.
  3. Blus de ui en champignons schijfjes met een beetje sherry.
  4. Voeg er daarna de runderbouillon aan toe en het beetje room. Laat alles gedurende 40 minuten pruttelen en kruid af met wat zout en peper.
  5. Dien de uiensoep met champignons in soepkommetjes op en garneer deze nog met fijn gehakte peterselie.


© 2015 Rafa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.