Boerenkool met rijst en ham

Boerenkool met rijst en ham

Boerenkool maken met rijst en ham, dat is toch helemaal geen lekkere combinatie?. Wel, geloof me maar, als u dit aan uw vrienden of familie serveert worden ze razend enthousiast, dat weet ik zeker!!.Boerenkool maken met rijst en ham, dat is toch helemaal geen lekkere combinatie?. Wel, geloof me maar, als u dit aan uw vrienden of familie serveert worden ze razend enthousiast, dat weet ik zeker!!.

De bereidingstijd van boerenkool met rijst en ham zal ongeveer 1 uur en een kwartier zijn. Maar natuurlijk is dat niet intensief 1,25 uur koken.

Ik zal beginnen met de ingrediënten voor de boerenkool met rijst en ham:

Ingredienten:

 1. 1 kilo boerenkool
 2. 35 gram boter
 3. 1 schoongemaakte en klein gesneden ui
 4. 3 geschilde en geraspte aardappelen
 5. 350 gram gekookte rijst
 6. 2 eieren
 7. 1,5 dl bouillon
 8. 0,5 dl koffieroom
 9. zout
 10. peper
 11. 250 gram in blokjes gesneden, gekookte ham
 12. 40 gram geraste belegen kaas.

Bereidingswijze boerenkool met rijst en ham: Stroop de boerenkool en was hem. Kook de groente in een pan met wat water en zout ,in circa 30 minuten gaar. Laat de boerenkool goed uitlekken en snijd hem fijn. Verhit de boter in een pan en bak hierin de kleingesneden ui circa 3 minuten. Voeg de boerenkool en de geraspte aardappelen toe. Bak alles onder voortdurend omscheppen circa 5 minuten. Beboter een ovenvaste schaal en leg hierin laag om laag boerenkool en rijst. Klop de eieren los met de bouillon, de koffieroom en wat zout en peper. Roer de blokjes ham door het eierenmengsel. Schenk het mengsel in de schaal en bestrooi het geheel met de gerapte kaas. Bak het gerecht circa 30 minuten in een op 175 graden voorverwarmde oven. Bak het gerecht door todat alles door en door warm is en er een mooi bruin korstje is ontstaan. Serveer hier eventueel nog wat rookworst bij, maar ik raad aan om het zo te laten. Ik vind zelf dat er al voldoende vlees in de boerenkool met rijst en ham zit.

 


© 2015 Rafa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.