Gevulde Tomaten met Garnalen

Gevulde Tomaten met Garnalen

Gevulde tomaten met garnalen, is altijd lekker. Als voorgerechtje, of als bijgerecht. Gevulde tomaten met Hollandse garnalen of met Noorse garnalen, zijn helemaal niet moeilijk te maken en vallen bij vrijwel iedereen heel erg in de smaak.



Gevulde tomaten met garnalen, is altijd lekker. Als voorgerechtje, of als bijgerecht. Gevulde tomaten met Hollandse garnalen of met Noorse garnalen, zijn helemaal niet moeilijk te maken en vallen bij vrijwel iedereen heel erg in de smaak.

Ingrediënten

Voor 4 personen als voorgerecht – ofwel voor 4 gevulde tomaatjes

  • 4 grote, stevige tomaten
  • 150 gram garnalen, Hollandse grijze garnalen of Noorse garnalen
  • wat citroensap
  • peper en zout
  • enkele eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel verse fijngesneden peterselie

Bereiding

  • Was de tomaten even onder de koude kraan
  • Maak hierin enkele sneetjes
  • Leg de tomaten in kokend water voor ongeveer 20 tot 30 seconden
  • Hierna laat het velletje heel gemakkelijk los
  • Haal de pitjes en het vocht uit de tomaten, dit gaat het gemakkelijkste met een theelepeltje
  • Strooi wat peper en zout in de uitgeholde tomaten, plus wat citroensap
  • Neem nu een kommetje en doe hierin de garnalen
  • Voeg wat mayonaise toe en roer dit rustig door elkaar, totdat er een licht romig mengsel is ontstaan
  • Voeg hierna enkele druppels citroensap aan het garnalen mengel toe plus de verse peterselie en roer dit ook nog even heel zachtjes door
  • Vul de uitgeholde tomaten met het mengsel van de garnalen
  • Zet de gevulde tomaten met garnalen in de koelkast, met een plastic folie afgedekt, totdat deze geserveerd worden

Tips

  • Dit recept kan gerust enkele uren tot een halve dag voor gebruik worden gemaakt. Bewaar het afgedekt in de koelkast en haal de gevulde tomaten er 10 tot 15 minuten voor serveren uit om de tomaten niet te koud te serveren
  • Ook is het mogelijk om in plaats van grote tomaten, juist kleine snack- of snoeptomaatjes te gebruiken, bijvoorbeeld als kleine borrelhapjes. In dit geval is het niet nodig om het velletje van de tomaten te verwijderen. Uithollen is wel aan de orde, om de garnalen erin te kunnen scheppen, liefst aangemaakt ook met wat mayonaise en kruiden


© 2015 Rafa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.