Zoete aardappel uit de oven

Zoete aardappel uit de oven

Lekker, veel groenten en zoete aardappelen uit de oven.

Dit bijgerecht van zoete aardappelen oven en broccoli is mooi te combineren met gegrilde zalm of kip.



Lekker, veel groenten en zoete aardappelen uit de oven.

Dit bijgerecht van zoete aardappelen oven en broccoli is mooi te combineren met gegrilde zalm of kip.

Grof gesneden
De oven voor verwarmen op 200 graden. Schil 500 gram zoete aardappelen zo dun mogelijk en snij de zoete aardappelen in de lengte in parten.

Verdeel de parten over een met bakpapier beklede bakplaat.

Meng 2 eetlepels zonnebloemolie door de aardappelparten en bestrooi ze eventueel met zout. Bak ze in de oven in ongeveer 45 minuten gaar.

Vergeet de aardappelen niet
Snij het steeltje van 1 rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snij de peper in ringetjes. Snij 1 bos salade-uitjes in schuine ringetjes en 2 tenen knoflook in plakjes. Keer de aardappelen elke 15 minuten. Verdeel ondertussen 500 gram broccoli in roosjes. Kook na 35 minuten oventijd de broccoli 4 minuten.

Maak af met sinaasappel-peperdressing
Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie en bak de bosui 1 minuut. Voeg de rode peper en knoflook toe en bak 1 minuut mee. Meng de broccoli erdoor en verwarm nog 1 minuut.
Schep de aardappelen op een grote schaal en meng de broccoli erdoor. Besprenkel met 3 eetlepels sinaasappel-peperdressing en serveer. Zo maak je zoete aardappel en broccoli.

Ingrediënten nodig voor het zoete aardappel oven gerecht:

1 kilo zoete aardappelen
1/4 kop olijfolie of andere plantaardige olie
1-2 eetlepels suiker
1 eetlepel zout
1-2 eetlepels kruiden combinatie naar uw keuze: gerookte paprika, Chinese vijf-spice, pompoen spice, Cajun kruiden, enz.
Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 230 graden. (Voor nog krokantere friet, Verwarm de oven tot 260 graden.)

2. Schil de zoete aardappelen en snij de uit eindes af. De aardappelen worden in de lengte door tweeën gesneden, als ze erg lang zijn halveer deze. Snij de zoete aardappel is de gewenste vorm.
Er kunnen frieten, zoete aardappel schijfjes en Belgisch friet van gesneden worden.

3. Leg nu de zoete aardappelen in een grote kom en voeg de olie toe. Mix deze goed zodat het één geheel is. Bestrooi dit met zout, suiker en specerijen naar uw keuze.
Gebruik uw handen om goed te mengen , zodat alle stukken zijn bedekt met olie en specerijen.

4. Verspreid de zoete aardappelen in een enkele laag op de bakplaat; de olie zorgt ervoor dat de zoete aardappelen niet blijven plakken.
Wilt u minder olie gebruiken? Dan kunt u dit proberen met 2 theelepels olie en aan de onderkant van de bakplaat een anti aanbak laag te leggen.

5. Dit kan gebakken worden voor 25 tot 30 minuten.
Na de eerste 15 minuten, draai alle stukken zoete aardappelen om. Terug in de oven en bak deze nog eens voor 10-15 minuten, of totdat ze goed gebruind zijn.

Tip: Laat de zoete aardappels afkoelen gedurende 5 minuten voor het opdienen.

Benodigdheden om zoete aardappel oven klaar te maken
Bakpapier en een scherp mes


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel



© 2015 Paardje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.