Garnalencocktail

Garnalencocktail

De garnalencocktail het blijft gewoon lekker. Het is een traditionele recept van Spanje en geef je een extra feestlijk om te serveren in een glas. Zo krijgt de cocktail een feestelijke upgrade qua looks. Voeg er nog een frisse saus aan toe en je voorgerecht is af.

Tips:

-Kan je drinken een witte wijn met de lekkere garnalencocktail.

Eet smakelijk!Garnalencocktail

Bereidingswijze:

Voorbereiding: › 30min

Bereiding: › 10min

Klaar in: › 40min

Porties: 4

INGREDIËNTEN:

250 gr garnalen

half sla

4 kiwi

100gr snoep tomaatjes

4 appels

1 sinaasappel

2 lepels cocktail saus

een beetje peterselie als decoratie

knoflookpoeder op smaak

olijfolie

Bereidingswijze:

De garnalen moet eruit de schors en het kanaal van de spleet schoongemaakt. Doe de olijfolie in de pan en voeg de garnalen en doe het knoflookpoeder op de garnalen toe. Laat tot ze gaan braden moet af en toe draaien de garnalen in de pan.

Snij de sla, kiwi in dobbelsteen, snoep tomaatjes, appels en doe in een grote kom toe.

Snij de sinaasappel in plakjes.

Maak schoon de garnalen.

Eerst ga je verwijder de kop van een garnaal door te trekken en draaien. Ze gaan gemakkelijk loskomen. Pak de kop rond de ogen vast en geef er een stevige draai aan om de kop eraf te trekken daarna ga je de koppen eraf te doen en trek de poten eraf. Knijp met je hand de kleine bungelende pootjes eraf en trek ze weg. Pel de schil eraf met je duimen. Begin bij het grotere uiteinde en werk je duim onder de schil en schuif deze naar de staart, waarbij je gaandeweg de schil eraf trekt en de staart ook eraf weggooien.

Verwijder de ader van de garnaal. Kan je treken de ader met het puntje van een mes en grijp deze met je vingers om hem eraf te trekken. Dit is niet strikt noodzakelijk, maar de ader heeft een bittere smaak en kun je nu dus het best verwijderen.

Je kunt de ader nog steeds verwijderen zonder de schil weg te halen. Dit doe je: knip de schil door met een schaar en trek de ader uit de garnaal, waarna je de schil weer sluit. Je kunt ook de hele ader in zijn geheel verwijderen door de kop eraf te halen en de ader op te zoeken.

Spoel de garnalen onder stromend water.

Spoel de garnalen snel even schoon met koud water.

Als je ze op een ander moment wilt koken, bewaar de garnalen dan in ijs of in de koelkast.

Garnalen in de pan bakken

Doe je 2 eetlepels ongezouten boter of olijfolie in een koekepan op een hoog vuur. Als je een heleboel garnalen gaat koken, doe dan genoeg boter in de pan om de hele bodem te bedekken. Voeg je de garnalen in de pan en een beetje knoflook poeder en laat ze verder tot de eerste kant is gegaard en draai de garnalen om en kook ze totdat de hele buitenkant roze is. Garnalen verliezen hun vocht snel, en het is dus de bedoeling om alleen de buitenkant mooi en roze te laten worden en daarna het vuur uit te doen. Als het goed is zie je diepe lijnen roze, niet alleen wit, als ze gaar zijn.

Als de garnalen ze zijn klaar doe erbij in de kom met 2 lepels cocktail saus. Dan ga je roeren en doe in de kleine kom of speciale glazen voor garnalencocktail. Doe een plakje sinaasappel bij iedere kom en een kleine takje peterselie bij en dan is klaar.

Tips:

-Kan je drinken een witte wijn met de lekkere garnalencocktail.

-Probeer dit als je extra knapperige bruine garnalen wilt.

Doe de garnalen 1 uur vóór het koken in de koelkast te laten staan, zal de buitenkant wat uitdrogen, terwijl de binnenkant vochtig blijft.

Waarschuwingen

De garnalen ze gaan garen snel, binnen enkele minuten, dus blijf erbij terwijl ze koken.

Eet smakelijk!


© 2015 Ionela, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.