Mogelijkheden voor catering uit Gouda

Mogelijkheden voor catering uit Gouda

In de regio Zuid-Holland zijn er verschillende mogelijkheden met betrekking tot catering en cateringbedrijven. Wat is nou precies catering? Cateringbedrijven verzorgen eten, drinken of maaltijden voor bedrijven, evenementen of feesten. De catering in Gouda en verder in de regio zijn er veel opties. Zo is het ook bij sommige bedrijven mogelijk om catering aan huis te krijgen. Een voorbeeld wanneer dit weleens wordt gebruikt is bij verjaardagsfeesten. Cateringbedrijven bereiden het eten vaak vooraf in grootkeukens, zodat het niet op locatie gemaakt hoeft te worden.Verschillende soorten catering

Zoals net is beschreven zijn er verschillende mogelijkheden als het aankomt op maaltijdverzorging. Een van de mogelijkheden is de zogeheten cast-, crew- en artiestencatering. Bijvoorbeeld bij festivals, filmopnames of evenementen wordt er vaak eten geregeld voor het personeel, vaak is dit anders en wordt het geregeld buiten de bezoekers om. Een andere benaming voor deze vorm van maaltijdverzorging is backstage catering.

Een andere vorm van catering is publiekscatering. Vaak is er bij grote evenementen, bijvoorbeeld festivals, ook de mogelijkheid voor bezoekers om eten of drinken te halen. De bedrijven die dat verzorgen doen aan publiekscatering. Dit hoeft niet door één groot bedrijf gedaan te worden, maar dit kan ook door verschillende kleine bedrijven gedaan worden. Publiekscatering kan ook heel exclusief zijn, denk bijvoorbeeld aan speciale hapjes en drankjes in een skybox van een voetbalstadion. In Gouda zijn er verschillende feestlocaties waar catering geregeld wordt, dit kan zowel voor bezoekers als voor het personeel zijn. Daarnaast is het ook mogelijk om in regio Gouda catering aan huis te krijgen

Catering Gouda

Hoe groot is het aanbod van maaltijdverzorging in Gouda? De afgelopen jaren is in Nederland het aantal kantines en cateringbedrijven sterk toegenomen. In 2021 is het aantal gelegenheden toegenomen met 13%. In 2021 waren er in totaal 16.941 kantines en cateringbedrijven. Het jaar ervoor, in 2020, waren er in totaal 14.956 gelegenheden. In provincie Zuid-Holland is het aantal horecagelegenheden gestegen van 12.690 in 2020 naar 13.445 horecagelegenheden in 2021. In Gouda waren er in 2021 215 horecagelegenheden, hieronder valt ook de catering in Gouda. In Gouda doen wij ook catering aan huis, bij bedrijven en ook bij verschillende evenementen in de regio van Gouda.

Kortom, de branche horeca, waaronder catering valt is de laatste jaren aan het toenemen. In Gouda en omgeving zijn er dan ook genoeg mogelijkheden voor maaltijdverzorging aan huis, bij een bedrijf of bij evenementen.


© 2015 GerardKempers, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.