Hoe komt een Michelin restaurant tot stand

Hoe komt een Michelin restaurant tot stand

Goed eten is bij een Michelin restaurant vaak gegarandeerd. Restaurants die een Michelin ster bezitten zijn namelijk erg positief beoordeeld door een werknemer van Michelin. Dit zijn fijnproevers die restaurants over de hele wereld beoordelen. De kans dat een restaurant een Michelin ster bemachtigt is zeer klein en een restaurant moet van hoge kwaliteit zijn om dit te behalen.Geschiedenis Michelin

Een Michelin restaurant heeft een grote naam weten te bemachtigen. Maar waarom heeft een beoordeling van een bandenmerk zoveel waarde? Michelin is begonnen als bandenmerk en dit is het ook nog steeds. In de loop van haar rijke geschiedenis is het ook restaurants gaan beoordelen. Om de auto populairder te maken bedacht Michelin in de 20ste eeuw om restaurants te beoordelen. Op deze manier werd er een reden gecreëerd voor de consument om de auto als vervoermiddel te gebruiken. In de loop der jaren is deze beoordeling uitgegroeid tot de meest presti teuge beoordeling op de wereld. Voor een chef betekent het namelijk heel veel om een Michelin ster te bemachtigen.

Is een Michelin ster zeldzaam

Tegenwoordig is een Michelin ster een stuk minder zeldzaam dan vroeger. Wel is het een stuk zeldzamer wanneer een restaurant meerdere sterren heeft. Zo zijn er in Nederland maar twee restaurants met 3 sterren. Deze restaurants worden gezien als de allerbeste restaurants in Nederland. In totaal zijn er 118 restaurants met 1 of meer sterren. 94 hiervan hebben één Michelin ster. In principe, vergeleken met het totaal aantal restaurants in Nederland (+- 70.000), is 118 restaurants niet veel. Wel zijn dit er meer dan het vroeger waren. Een Michelin ster is dus wel zeker zeldzaam.

Hoe wordt een restaurant beoordeeld

Een anonieme inspecteur vanuit Michelin beoordeeld de restaurants. Hierdoor weet het restaurant zelf niet wanneer iemand een inspecteur is. Zo kan deze inspecteur dezelfde ervaring meemaken die elke klant meemaakt. Als deze inspecteurs niet anoniem zijn kan het restaurant deze persoon een betere ervaring geven wat niet realistisch is. De Michelin beoordelingen zijn dus echt gemaakt voor jou. Bezoek daarom zo snel mogelijk een Michelin restaurant.


© 2015 GerardKempers, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.