Drie redenen om Valkenburg deze zomer te bezoeken

Drie redenen om Valkenburg deze zomer te bezoeken

Valkenburg is een oude stad gelegen in Zuid-Limburg. De stad is redelijk hoog gegelegen, is vol met oude historische bouwwerken en er is genoeg te zien. Kortom, een echte toeristische trekpleister. In dit artikel gaan wij jou uitleggen waarom je Valkenburg deze zomer moet bezoeken! Ontdek de rijke geschiedenis van Valkenburg

Valkenburg is een stad met een rijke historie en dat is niet voor niks. Vroeger was dit namelijk een erg belangrijke stad en werd hier onder andere veel handel gedreven. In de gehele stad kom je oude historische bouwwerken tegen, of ruïnes hiervan. In het centrum van de stad kom je bijvoorbeeld meerdere oude stadsmuren tegen, terwijl boven op de berg de restanten van een oud kasteel te vinden zijn. In de stad zelf kom je ook nog verschillende beelden tegen en loop je over een eeuwenoude brug. Daarnaast kun je nog een bezoek brengen aan een van de vele grotten die in Valkenburg te vinden zijn. Deze grotten zijn eeuwenoud en laten de geschiedenis van Valkenburg goed zien.

Geniet van de heerlijke terrassen en hotels in Valkenburg

Ben je uitgekeken op het bekijken van oude muren en gebouwen? Ga dan het terras op. Valkenburg zit bomvol verschillende gezellige terrassen waar jij in de zomer (en ook daarbuiten) heerlijk kunt genieten. Laat je lekker verwennen en geniet met volle teugen van het lekkere weer en de Limburgse gezelligheid. Wil je langer dan een dagje in Valkenburg blijven? Ook dan hoef je niet lang te zoeken. De stad zit namelijk vol met verschillende hotels , waar jij heerlijk kan ontspannen. Een voorbeeld van een hotel in valkenburg is Hotel Botterweck. Dit hotel is midden in het centrum van valkenburg gelegen, makkelijk bereikbaar en vooral tijdens jaarlijkse evenementen erg populair! Het is een van de beste hotels in Valkenburg en omgeving!

Ga het avontuur tegemoet of wordt een met de rust zelf

Ook voor de avonturier is er genoeg te doen in Valkenburg. Buiten de vele wandelroutes , kan jij je namelijk bezig houden met rodelen , sporten en mountainbiken. Een aanrader is om de ondergrondse mountainbike tour te pakken. Hier ga je namelijk door de grotten mountainbiken en beleef je een spectaculaire en spannende tocht die zich volledig afspeelt onder stad zelf. Ben je daarna toe aan een rustige en ontspannende omgeving? Ga dan naar Thermae2000. Hier kun je heerlijk ontspannen in een van de vele zwembaden en sauna's!


© 2015 webwings, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.