Werken in de horeca welke functies zijn er?

Werken in de horeca welke functies zijn er?

Het werken in de horeca klinkt natuurlijk heel leuk, daarnaast is het een ideaal studentenbaantje voor naast de studie. Maar ook voor als beroep is biedt de horeca veel mogelijkheden. Maar welke functies zijn er nu in de horeca en wat kun je van deze functies verwachten? In deze blog bespreken we een paar functies die er zijn binnen de horeca.De functie kok

Zonder een kok kun je natuurlijk geen restaurant runnen, zelfs in de meeste kroegen is er zelfs een keuken aanwezig waar wel eens een kok staat. Het komt er dus op neer dat een kok onmisbaar is in een goede horecaonderneming. Om een echte kok te kunnen worden moet je de koksopleiding gaan doen, waar je alles geleerd wordt wat je moet weten in de keuken. Om jou voor te bereiden om de beste gerechten te kunnen bereiden in een culinair restaurant. Als kok moet je er dan ook voor zorgen dat de gerechten die besteld worden, binnen de gewenste tijd klaar staan om geserveerd te worden. Naast het bereiden van het maal moet je ook de borden netjes kunnen opmaken, aangezien de presentatie bij een restaurant ook heel belangrijk is.

De functie bediening

Wanneer je een functie in de bediening hebt sta je tussen de keuken en de klant in. De klant besteld namelijk het eten bij jou, zodat jij het weer door kunt geven aan de keuken zodat zij aan de slag kunnen. Wanneer het eten eenmaal klaar staat ben jij ook degene die het eten naar de tafel brengt. Voor de bediening is het ook heel belangrijk om klantvriendelijk te zijn, aangezien jij het visitekaartje bent van het restaurant. Naast het eten moet je natuurlijk ook de klanten voorzien van drinken, hierbij komt ook kijken dat je kennis nodig hebt van bepaalde dranken. Om ervoor te zorgen dat de klant precies krijgt wat hij of zij wil. En bij het serveren van het drinken hoort natuurlijk ook het pakken van het drinken, dit doet de bediening zelf waardoor je ook zelf bier moet kunnen tappen. Aangezien jij het contactpunt ben van de klant krijg je ook te maken met kassasystemen, om de bestellingen te kunnen registreren.

De functie afwasser

Als afwasser sta je op de achtergrond van het restaurant, maar dat maakt de functie zeker niet minder belangrijk. In de afwas kan namelijk de druk aardig oplopen waarvoor je wel stressbestendig moet zijn. Je zorgt er namelijk voor dat alle vieze vaat weer schoon in de keuken komt te staan. Wanneer het druk is in het restaurant kan het voorkomen, dat bijvoorbeeld de borden zo snel mogelijk weer schoon moeten worden gemaakt. Maar zonder de afwas kun je geen restaurant runnen.


© 2015 RVerdam, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.