Recensie: De Zaatman, een etentje aan de Schelde

Recensie: De Zaatman, een etentje aan de Schelde

Voor onze broer- en zussendate wilden we een gezellige avond waar we onze buikjes konden vullen. Bistro de Zaatman leek ons dan ook de ideale plek hiervoor. Deze bistro is gelegen in Temse, vlakbij de Schelde, de ideale mogelijkheid om van een prachtig uitzicht te genieten dus.We hadden gereserveerd voor 8 personen op een zaterdag 18u. Toen we arriveerden was het er rustig en waren er nog maar enkele tafeltjes in gebruik. Mijn eerste indruk een klein maar gezellig etablissement. We werden vriendelijk onthaald en de obers maakten zelfs tijd om eerst even een groepsfotootje te nemen langs het water. Daarna mochten we een tafeltje uitkiezen. Vermits er enkele zussen graag op de bank zaten, was de keuze snel gemaakt. Een tafeltje aan het raam en voor degene die niet op de bank zaten, met uitzicht op het water.

De ober die onze tafel werd toegewezen was heel vriendelijk, bij het opnemen van het aperitief deed hij enkele suggesties die bij enkele van het gezelschap in de smaak vielen. Ikzelf hield het bij een appelsap, vermits ik eerder zoet verkies. De rest van de bende ging voor de cocktails, enkele werden zelfs speciaal aangepast op hun vraag. Het enige minpuntje was dat er weinig zoete aperitiefjes op de kaart stonden. Tijdens het aperitief werden we meteen verrast door een amuse van de chef en een klein aperitiefhapje op basis van gerookte zalm. Dit was alvast fijn om de avond te beginnen en ideaal om de honger al even te stillen.

Bij reservatie hadden we gemeld dat we voor de maandmenu kozen, dit hield in dat er kon gekozen worden uit 4 voorgerechten, 4 hoofdgerechten en dessert. Vandaag was mijn keuze gevallen op de visgerechten, als voorgerecht opteerde ik de tartaar van Schotse zalm en als hoofdgerecht zeebaars. Het voorgerecht kwam vrij snel na de aperitief. Dit was netjes gepresenteerd. De appeltjes in combinatie met de radijsjes zorgde alvast voor een frisse toets in dit gerecht. Qua smaken zat het zeker goed, alhoewel het niet helemaal mijn ding was heb ik er wel van genoten. De andere voorgerechtjes waren ook heel mooi gepresenteerd en de carpaccio was volgens de zussen overheerlijk, vooral in combinatie met de truffel en hazelnoot.

Het hoofdgerecht liet even op zich wachten, maar in goed gezelschap konden we deze tijd doven. Ook deze gerechtjes zagen er oogverblindend uit qua presentatie. De zeebaars was heerlijk en leek me ook de beste keuze. Bovendien was deze ook nog eens gepresenteerd met dennenappeltjes en laat me nu net een liefhebber zijn van alle verschillende type kroketten. De cannelloni viel minder in de smaak, deze was een beetje te pikant. Na melding bij de ober heeft hij meteen een portie brood gebracht om het pikante wat te blussen.

Als laatste was het tijd voor het dessert. Bij reservatie hadden we gemeld dat we graag appelstrüdel wilde. Klant is koning blijkt want speciaal voor ons heeft de chef overheerlijke verse appelstrüdel gemaakt. Dat de buikjes goed gevuld waren, was een feit. Na het dessert was iedereen voldaan. Enkel nog een tasje thee en dan konden we naar huis vertrekken.

Het was een supergezellige avond en zeker een aanrader, zowel qua eten als de vriendelijke bediening. En belangrijk je krijgt waar voor je geld!

 

Wie meer wil lezen van mijn teksten kan terecht op mijn website: https://sariekesschrijfsels.jouwweb.be


© 2015 Sarieke, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.