Optimaal gebruik maken van het all you can eat concept

Optimaal gebruik maken van het all you can eat concept

De laatste jaren is het all you can eat concept steeds populairder geworden. Vaak kun je bij restaurants, zoals het Yutakana grill restaurant in Waalwijk, dan met een tijdslimiet of onbeperkt allerlei verschillende gerechten bestellen. In dit artikel geven je wat tips om het meeste te halen uit een avond bij een all you can eat restaurant. Drink niet teveel

Als je zoveel mogelijk wil eten tijdens je bezoek aan een all you can eat restaurant, is het belangrijk om niet teveel te drinken. Zeker van koolzuurhoudende dranken kun je vaak snel een vol gevoel krijgen, waardoor je minder kunt eten. Daarnaast zetten veel restaurants de drankjes wel op rekening en dit kan aan het eind van de avond toch tegenvallen.

Bestel niet teveel tegelijk

Zorg dat je niet te enthousiast start wanneer je eten gaat bestellen. Door minder te bestellen en je bestellingen beter te verdelen over meerdere rondes, duurt het langer voordat je een vol gevoel krijgt. Daarnaast zijn de gerechten vaak ook warmer en verser wanneer je minder gerechten per ronde bestelt, al verschilt dit natuurlijk wel door het concept van het restaurant.

Eet niet te snel

Wanneer je de gerechten langzamer eet, heeft je lichaam ook langer de tijd om het eten de verteren. Ook wanneer je vaker kauwt op een hap kan je lichaam het sneller verteren. Door langzamer te eten, ervaar je ook beter de smaak van het voedsel. Hierdoor kun je gedurende het hele tijdsbestek genieten van het eten en het gezelschap. Zo haal je alles uit jouw bezoek.

Trek comfortabele kleren

Zorg dat je geen strakke broek, rok of shirt aantrekt wanneer je uiteten gaat. Deze kunnen gaan knellen waardoor je buikpijn krijgt. Door comfortabele kleren aan te trekken, waar jij jezelf fijn in voelt, kun je optimaal genieten van alle lekkere gerechten in het all you can eat restaurant.


© 2015 sannevermeulen, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.