5 tips bij aanschaf van horeca apparatuur

5 tips bij aanschaf van horeca apparatuur

Van plan om een horecazaak te starten? Dan bestaat je onderneming uit meer dan alleen een horecapand, meubilair en personeel. Er komt ontzettend veel kijken bij het starten van een horecaonderneming. Denk bijvoorbeeld aan de aanschaf van horeca apparatuur. De juiste apparatuur is voor horecazaken een grote kostenpost, daarom geven we in de blog 5 tips!1. Online bestellen

Vaak wordt gedacht dat horeca apparatuur fysiek bij een groothandel aangeschaft moet worden. Echter is het vaak handiger om online de horeca apparatuur te bestellen. Je kunt horeca apparaten eenvoudig met elkaar vergelijken en je hebt beter inzicht op de aanschafkosten. Op HorecaTraders.com kun je voordelig horeca apparatuur aanschaffen.

2. Stel prioriteiten

Een horecazaak starten brengt ontzettend veel kosten met zich mee. De meeste horecaondernemers moeten in eerste instantie dan ook prioriteiten stellen als het om apparatuur gaat. Vaak is het belangrijk om goed te bedenken welke apparaten echt nodig zijn om de capaciteit aan te kunnen. Het kiezen voor de nieuwste apparatuur is niet altijd nodig, want ook oudere modellen voldoen vaak ook gewoon.

3. Onderhoudsvriendelijk

Een belangrijke tip bij aanschaf van horeca apparatuur is om te letten op de onderhoudsvriendelijkheid. Kies voor apparaten die eenvoudig te onderhouden zijn. Mocht je op een drukke avond te maken krijgen met een storing, dan is het fijn dat je die zelf kunt verhelpen. Als er altijd een monteur nodig is om onderhoud te verrichten, dan is dat bij spoedgevallen een nadeel.

4. Kies voor kwaliteit

Horeca apparatuur is verkrijgbaar in verschillende prijsklasse. Voor elk budget is er wel apparatuur te vinden. Echter is ons advies om niet te besparen op kwaliteit. Horeca apparatuur van mindere kwaliteit bespaart je bij aanschaf misschien een hoop geld, maar dit kost je op termijn veel meer. Bezuinig dus zeker niet op aanschaf en ga voor kwaliteit voor de belangrijkste apparatuur in je horecazaak.

5. Let op het energielabel

Veel horecazaken zijn van in de ochtend tot na middernacht geopend, waardoor de apparaten op een werkdag vele uren draaien. Met als gevolg dat ze veel energie verbruiken. Daarom is ons advies om bij aanschaf van horeca apparatuur te letten op het energieverbruik.


© 2015 BrianA, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.