Waar dien je rekening mee te houden bij het kopen van horeca apparatuur?

Waar dien je rekening mee te houden bij het kopen van horeca apparatuur?

Ben je van plan om binnenkort een horecazaak te openen of is je horeca appratuur toe aan vervanging? Dan is het wel zo fijn als je weet waar je op moet letten bij de aanschaf van nieuwe apparatuur. Een verkoper zal je proberen in te palmen met zijn verkooppraatjes en je het duurste product proberen aan te smeren. Trap hier niet in en maak een lijstje met punten die belangrijk voor je zijn. Om de aankoop zo soepel mogelijk te laten verlopen, hebben we hieronder een paar punten voor je op een rijtje gezet waar rekening mee gehouden kan worden.Kies je voor kopen of leasen?

Horeca apparatuur aanschaffen is niet waar je geld op kan besparen. De apparatuur is nou eenmaal duur of je nou voor een dure of goedkopere aanbieder gaat. Het gaat hoe dan ook veel geld kosten. Om de apparatuur te financieren kan je als ondernemer ervoor kiezen om een lening af te sluiten. Dit zal voor een startende ondernemer wel de eerste stap zijn. Hoewel een lening veel voordelen biedt, is het ook goed om te kijken naar de lease mogelijkheden. Bij leasen zal de maatschappij verantwoordelijk zijn voor de kosten van de apparatuur als het kapot is. Wel wordt er een vast bedrag afgesproken per maand dat betaald moet worden. Bekijk in ieder geval beide opties voordat je een koop afsluit.

 

Vergelijk verschillende aanbieders

De eerste aanbieder zal zeker niet de beste zijn. Sommige bedrijven bieden horeca apparatuur van a tot z aan terwijl anderen meer gespecialiseerd zijn in koelkasten of gasfornuizen. Vergelijk verschillende bedrijven op basis van prijs, aanbod, service en garantie. Lees de reviews van anderen op het internet en ga met de verkopers in gesprek. Twijfel je nog of je bij een bedrijf wil kopen, ga dan zeker nog een keer in gesprek voordat je toezegt. Het zou zonde zijn als je achteraf de verkeerde aanbieder hebt gekozen.

 

Ga voor onderhoudsvrije apparatuur

Natuurlijk hebben de meeste apparaten onderhoud nodig, maar het is fijn als je er zo min mogelijk naar om hoeft te kijken. Let daarop goed op het soort materiaal dat is gebruikt voor bijvoorbeeld de tafel. Alles van aluminium of ijzer is makkelijk schoon te maken en een houten tafel is niet altijd geschikt, want alles kan daarin blijven zitten. Zorg ervoor dat je voor apparatuur gaat waar je één keer in het halfjaar naar moet kijken en niet vaker.  

Goedkoop is duurkoop

Bepaalde bedrijven verkopen horeca apparatuur voor een lage prijs. Trap hier niet in. Vergelijk de prijzen van verschillende aanbieders en zo kom je er al gauw achter wat de gemiddelde prijs is van een horeca koelkast. Ligt de prijs ban dat ene bedrijf daar ver onder, dan weet je al dat je dit bedrijf beter kan overslaan. Ga vooral niet bezuinigen op de aanschaf van horeca apparatuur want de kans is groot dat je achteraf meer kwijt bent dan je had gepland. Houdt de regel in gedachte: goedkoop is duurkoop. Goedkope apparatuur zal niet gauw duurzaam zijn waardoor het minder lang mee gaat en achteraf dus meer onderhoud nodig heeft.


© 2015 Evautrecht, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.