Zo zet jij de perfecte kop koffie

Zo zet jij de perfecte kop koffie

Maak jij vaak een cappuccino of misschien een espresso? Dan zeg ik bij voorbaat namens alle koffieliefhebbers dankjewel. Het maken van de perfecte kop koffie is een hele kunst. Het zetten van de perfect gebalanceerde kop is lastig, maar als je het eenmaal onder de knie hebt. Oh, dan wil iedereen je aannemen in de horeca branche. Aan het einde van het artikel weet jij meer over het zetter van een perfecte kop koffie.De balans

Een gebalanceerd kopje koffie is een goede kop koffie; in welke vorm dan ook. Of het een cappuccino is, een espresso of een koffie verkeerd. Het gaat om de samenhang tussen de verschillende aromas.

Naast de smaak is bijvoorbeeld ook de temperatuur belangrijk voor het bereiden van de koffie. Maak het water te heet en je koffie zal aanbranden. Maak je water te koud en je zult niet alle smaken en aromas uit de koffie trekken.

Koffiebonen

Koffiebonen zijn de basis voor een goede kop koffie. De zoektocht naar de juiste balans begint daarom altijd bij de bonen. Verschillende soorten bonen passen bij een verschillende setting. Neem bijvoorbeeld een kop koffie in de ochtend als je op de camping zit. De kans is groot dat je een sterke donkere kop koffie met diepe aardse aromas wil. Deze smaken vullen niet alleen je smaakpapillen aan, maar ook het moment.

Op dat moment is de kop koffie meer dan alleen wat je drinkt, maar het is onderdeel van de ervaring.

Een kop koffie na een 3-gangendiner ziet er daarentegen weer compleet anders uit. Deze koffie zal iets lichter zijn, misschien een cappuccino of een espresso. Aangezien je net heerlijk hebt gegeten hoef je geen sterke diepe koffiesmaak. Een elegante romige smaak, misschien met een geroosterde cacaosmaak tussendoor zal in dit geval de truc doen.

Hoe zet je de koffie

Je kunt verschillende methoden gebruiken voor het zetten van je kop koffie. Je moest eens weten wat een creatieve koffieliefhebber kan verzinnen. Er bestaan vacumkamers om koffie te zetten en in sommige gevallen duurt het proces wel 10 minuten.

Dat noem ik nog eens liefde voor een goede kop.

Maar laten we eerlijk zijn:

De grote meerderheid van de koffiedrinkers gebruiken gewoon een apparaat om koffie te zetten. Ik doe het zelf ook. Daar is niets mis mee, maar dan moet je niet vergeten dat je koffiezetapparaat een extensie is van je kop koffie. Dus als je de perfecte kop koffie wil zetten, dan moet je koffiezetapparaat in perfecte vorm zijn.

Je moet je apparaat regelmatig ontkalken met een krachtige ontkalken. Persoonlijk gebruik ik meestal deze Nespresso ontkalker. De ontkalker werkt voor Nespresso apparaten, maar ook voor alle andere koffiezetapparaten.

Als je koffiezetapparaat helemaal tiptop in orde is dan ben je klaar om te beginnen. Kies vervolgens de bonen die passen bij de juiste setting en begin met brouwen.

Binnen no-time heb jij de perfecte kop koffie. En als je experimenteer met een koffie bak koffie dan vind je hem vroeg of laat vanzelf.


© 2015 Blogartikel, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.