Genoeg van de drukke stad? Kom tot rust in Assen!

Genoeg van de drukke stad? Kom tot rust in Assen!

Naast prachtige natuur hebben onze noordelijke provincies nog veel meer te bieden. Ervaar zelf de grote veelzijdigheid van Drenthe en natuurlijk Assen in het bijzonder!Ben je van plan om de natuur op te zoeken of wil je je iets meer onder de mensen begeven? Alles is mogelijk in Drenthe. Het is de ideale provincie om te bezoeken wanneer je het drukke stadsleven eventjes achter je wilt laten. Zowel boswandelingen als festivals voor truck liefhebbers zijn genoeg redenen voor mensen uit alle windstreken om naar Assen en de directe omgeving daarvan toe te komen. Ben je benieuwd wat er allemaal te beleven valt? Lees dan gauw verder!

Racefestijn

Natuurlijk ontkom je er niet aan om aan het TT circuit te denken wanneer je de naam ‘Assen’ hoort. Hierbij hoef je overigens niet alleen maar te denken aan snelheidsduivels. Voorafgaand aan deze race vindt immers de beroemde en beruchte TT Nacht plaats. En in de aanloop daar naartoe kun je je hart weer ophalen tijdens de kermis en het meerdaagse muziekfestival! Houd eind juni daarom vrij in je agenda.

Cultuur snuiven

Wil je meer weten over de prehistorie in de streek? Dan is het Drents Museum een plek die je niet over mag slaan! Bekijk de vaste én wisselende collecties die laten zien hoe onze voorouders hun dagen doorbrachten. Maar ook tentoonstellingen vol figuratieve kunst uit verschillende periodes kun je hier bewonderen. Komt dat zien!

Winkelen

Welke stad mag zich nou een stad noemen als het niet eens een winkelcentrum heeft? Winkelen in Assen is dan ook een geliefde bezigheid voor zowel de lokale bewoners als de vele bezoekers die jaarlijks op de stad afkomen. Zit het weer even tegen? Geen nood! Zowel een warenhuis als een overdekt winkelcentrum zorgen ervoor dat de elementen je dag niet kunnen verpesten.

Dineren

Happy Garden, YuMe, La Maschera; het zijn slechts enkele van de vele restaurants die Assen rijk is! Iedere keuken is wel vertegenwoordigd in de Drentse hoofdstad. Natuurlijk is het altijd verstandig om vooraf een reservering te maken als je toch al weet dat je Assen gaat bezoeken. Maar als je enigszins avontuurlijk bent ingesteld, baseer je je keuze gewoon op waarin je op dat moment zin hebt. Smakelijk eten toegewenst!


© 2015 AnnaGroeneveld, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.