Drenthe beleven? Op naar Assen!

Drenthe beleven? Op naar Assen!

Alleen al de schitterende bosrijke omgevingen zijn genoeg reden om deze schitterende provincie bezocht te hebben. Lees hier dan ook wat er allemaal te doen is!Ben je van plan om een schitterende boswandeling te maken? Dan moet je sowieso in Drenthe zijn. Het is de perfecte provincie om even te ontsnappen aan het drukke stadsleven. Bekend zijn zowel de veengebieden, waaruit al eeuwenlang turf werd gewonnen als het Truckstar Festival, wat met jaarlijks zo’n 60.000 bezoekers het grootste in zijn soort is van heel Europa! Ook de Wildlands Adventure Zoo in Emmen is meer dan slechts één bezoekje waard. Wat is er nog meer te doen?

TT Assen

Al sinds jaar en dag wordt Assen in één adem genoemd met dit jaarlijks terugkerende evenement voor snelheidsduivels. En de titanenstrijd op het raceparcours is natuurlijk niet de enige trekpleister tijdens dit grootschalige evenement. Want de TT Nacht die voorafgaand aan de race plaatsvindt, plus de kermis en het meerdaagse muziekfestival, trekken ieder jaar ook weer honderden bezoekers van heinde en verre. Kortom, in de laatste dagen van juni weet jij waar je moet zijn!

Drents Museum

Cultuur snuiven? Dan moet je natuurlijk in het Drents Museum zijn! Met zowel vaste als wisselende collecties op het gebied van prehistorisch Drenthe en andere onderwerpen uit binnen- en buitenland, zul je je hier niet snel hoeven te vervelen als je wilt weten hoe de wereld er vroeger uitzag. Ook liefhebbers van figuratieve kunst kunnen op deze plek hun hart meer dan ophalen. Ooit de oudste boot ter wereld willen bewonderen? Bekijk dan de kano van Pesse in het Drents Museum!

Dineren

Waar je je drukke dag ook maar mee vult, je sluit deze natuurlijk gezellig af door een gezellig  restaurant in Assen te bezoeken. Vul je maag met de heerlijkste kleine hapjes in Villa Tapas of kijk uit over het Asserbos in Ponderosa. Ben jij dol op authentieke Aziatische gerechten? Dan mag je een bezoek aan Happy Garden Baggelhuizen absoluut niet overslaan! Natuurlijk kent de hoofdstad van Drenthe nog veel meer bijzondere eetgelegenheden. Eet daarom vooral smakelijk!


© 2015 AnnaGroeneveld, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.