Dagje uit? Op naar Groningen!

Dagje uit? Op naar Groningen!

Een spannende wedstrijd, een veelbesproken theatervoorstelling of… heb je eigenlijk een excuus nodig om Groningen te bezoeken? Natuurlijk niet! We zullen je haarfijn uitleggen waarom dat is.Groningen is namelijk niet zomaar een stad. Het is een ware belevenis! Er is werkelijk zoveel te doen, dat je dat niet in één artikel kunt vatten. Dat gaan we dan ook niet proberen maar we willen je wel een kleine glimp geven van alle mogelijkheden. Mocht je nog geen idee hebben van wat je allemaal wilt gaan beleven in de bruisende Hanzestad, dan heb je in ieder geval ruim voldoende opties dankzij onderstaande tips!

Doelpunt scoren

Speelt jouw favoriete club een uitwedstrijd of ben je juist een groot supporter van FC Groningen? Dan heb je natuurlijk al tickets voor de aankomende wedstrijd in de Euroborg! Deze sporttempel beschikt bovendien over een enorme bioscoop en de grootste Jumbo Food Markt die ons land rijk is. Versnapering halen? Dan weet je dus waar je moet wezen!

Full swing

Was de golfsport uitproberen jou altijd net een slag te ver? Dan mag je een bezoek aan de pitch ‘n’ put baan in Kardinge niet overslaan! Ervaring is dan ook helemaal niet nodig. Op deze korte baan kun je jezelf de fijne kneepjes van dit uiterst populaire tijdverdrijf zelf aanleren.

De toerist uithangen

Je zegt wel dat je er een hekel aan hebt maar je maakt je er zelf natuurlijk dubbel en dwars schuldig aan. En daar is niks mis mee, aangezien er ook voor Nederlanders genoeg te bekijken valt in het noorden. Van de synagoge in de Folkingestraat en de schitterende Stadsschouwburg tot het adembenemende uitzicht vanaf de beroemde Martinitoren!

Koffietje doen

Uitstekend idee! Of een glaasje fris wanneer je tijdens warm weer op ‘t terras vertoeft. Groningen heeft genoeg grote en kleine cafés in hartje centrum en vlak daarbuiten. Lees de reviews online of ontdek ze tijdens een wandeltocht helemaal zelf!

Spot of lunch

Niet alleen het oog wil wat. Ook de maag kan veeleisend zijn tijdens en na zo’n avontuurlijke dag! Dat maakt van lunchen in Groningen een absolute must. Ook hier heb je de tentjes weer helemaal voor het uitkiezen. Alle populaire nationaliteiten en bijbehorende cuisines zijn wel vertegenwoordigd. Eet smakelijk, zouden we zeggen!


© 2015 AnnaGroeneveld, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.