Dagje Groningen? Weet wat er speelt!

Dagje Groningen? Weet wat er speelt!

De een bezoekt de stad met een doel voor ogen, de ander laat het allemaal op zich afkomen. Feit is en blijft dat een dagje Groningen een gelegenheid is die je niet zomaar overslaat.En waarom dan niet? Nou, omdat überhaupt al het karakter van Groningen en de directe omgeving ervan iets is dat je meegemaakt moet hebben. De sfeer van de Hanzestad is ongrijpbaar; die moet je gewoonweg meegemaakt hebben om te snappen wat we bedoelen.

Komt nog bij dat je er genoeg kunt beleven. Wil je wat voorbeelden? Hier komen ze!

Balletje trappen

Of, nou ja, zien hoe dat gebeurt. Dat doe je uiteraard in de Euroborg, dé voetbaltempel van het noorden. Maar dit gebouw is veel meer dan een sportpaleis alleen. Er zijn verschillende bedrijven gevestigd, waaronder de grootste Jumbo Food Markt van Nederland en een gigantische bioscoop! Reden te over om de trein, bus of benenwagen naar station Europapark te pakken, dus.

Balletje meppen

Kun je niet wachten om jouw swing te perfectioneren? Bij de pitch ‘n’ put baan in Kardinge krijg je die uitgelezen kans! De banen zijn een stuk kleiner dan in een reguliere golf court, zodat ook mensen zonder ervaring in deze sort eindelijk het klappen van de zweep kunnen leren kennen.

Je ogen uitkijken

Geloof ons, dat doe je sowieso wel in Groningen. Wat dacht je van schitterende monumentale gebouwen zoals de Stadsschouwburg, de synagoge in de Folkingestraat en de Martinitoren, waarvan de 255 treden wachten om door jou beklommen te worden?

Terrasje pakken

Eventjes met de voeten omhoog. Nou ja, netjes geparkeerd onder een terrastafeltje, maar je snapt wat we bedoelen. Geniet van de heerlijkste koffie of thee bij De Drie Gezusters aan de Grote Markt of in één van de vele andere gezellige kroegjes en grand cafés die je in Groningen vindt.

Hapje eten

Grieks, Turks, Japans of de oeroude Hollandse pot; welke van de vele restaurants in Groningen zou jij het liefste met een bezoekje willen vereren? Je hebt werkelijk keuze te over, van Grieks restaurant Olympia tot een heus Pannenkoekenschip. Je gaat hoe dan ook met een volle buik weer naar huis!


© 2015 AnnaGroeneveld, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.