Gaat er niets boven Groningen? Kom daar maar lekker zelf achter!

Gaat er niets boven Groningen? Kom daar maar lekker zelf achter!

Want kom op, we gaan geen meningen opdringen. Feit is en blijft echter dat je je tijdens een bezoek aan hartje Groningen stad nooit hoeft te vervelen.Heb je een speciale reden om het hoge noorden te bezoeken of wil je gewoon eens kijken wat er allemaal te doen is? Een beter excuus om Groningen van je bucketlist af te halen heb je niet nodig! Lees verder om erachter te komen wat voor publiekstrekkers de hanzestad te bieden heeft.

Komt dat schot!

Wanneer FC Groningen speelt, komen hele volksstammen op de been. Heb jij al tickets voor de wedstrijd die je niet wilt missen? Aarzel niet en maak de spannendste titanenstrijd mee in dé voetbaltempel - en tevens Trots - van het Noorden!

Komt dat zien!

Wist je dat Groningen een prachtige Stadsschouwburg heeft? Natuurlijk gaat het om de shows die er worden opgevoerd, hoewel de sfeer van het theater zelf hier een onbetwiste bijdrage aan levert. Een monumentaal gebouw plus een daverende voorstelling; twee vliegen in één klap!

 

Afgezien van volksvermaak is er in Groningen nog veel meer te bezichtigen. Maak daarom een rondvaart of bezoek de adembenemende synagoge in de Folkingestraat. Geniet van een fietstocht of zoek de rust op bij het Pepergasthuis. Bekijk de machtige Martinitoren of klim de 255 treden van dit magnifieke gebouw om je te vergapen aan het magistrale uitzicht! En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Bakkie doen?

Nou, graag! Tijdens een dag vol activiteiten ben je immers wel toe aan een momentje rust. Gelukkig kent Groningen vele gezellige kroegjes en grand cafés. De bekendste in de laatste categorie is toch wel De Drie Gezusters aan de Grote Markt. Hier vind je bij mooi weer een prachtige plek om te genieten van een welverdiende dorstlesser en lekker mensen te kijken.

Culinair Groningen

Sluit je bezoek aan het noorden smaakvol af door een restaurantje te pakken. Welk restaurant in Groningen heeft jouw voorkeur? Voor een tientje kun je al heerlijk dineren bij Café De Sleutel. Maar misschien is Grieks wel meer jouw ding. In dat geval kun je uitstekend bij familierestaurant Olympia terecht. En wie nog nooit in De Zevende Hemel is geweest, die mist echt wat! Kortom, lees je in, maak je keuze en geniet.


© 2015 AnnaGroeneveld, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.