Vrieskisten

Vrieskisten

Bijna elk restaurant heeft wel behoefte aan een vrieskist, zo’n grote, waar heel veel voedsel in bewaard kan worden. Want vrieskisten zijn meestal groter dan vrieskasten, en kunnen ook meer invriezen. Het belangrijkste verschil tussen een vrieskast en een vrieskist: bij een vrieskast trekt u gewoon een deur open (dus horizontaal), bij een vrieskist gaat de deur naar boven open. U buigt zich over de vrieskist heen, en haalt eruit wat u nodig heeft. Zelf graag een vrieskist kopen? Bekijk nu de website van RB Cool Plus!Het voordeel van vrieskisten is ook weer het nadeel

Om te beginnen met het nadeel. Omdat u zich buigt over de vrieskist, kan het onhandig zijn om de dieper gelegen producten te pakken. Vooral als de inhoud van de vrieskist rommelig is, kan het een heel gezoek zijn voordat u het gewenste product heeft. Daarom hebben veel vrieskisten manden, ook wel voorraadkorven genoemd. Zo kunt alsnog heel makkelijk uw product eruit halen. Maar vrieskisten hebben ook weer één groot voordeel, vergeleken met vrieskasten. Als u bij een koelkast de deur open doet, dan ‘valt’ de koude lucht eruit. Koude lucht gaat naar het laagste punt. De koelkast moet dus weer extra koelen, om zijn lage temperatuur te behouden. Bij vrieskisten ‘valt’ de kou er niet uit: de deur gaat naar boven open. De koude lucht blijft dus mooi in de vrieskist. Moderne vrieskisten zullen –per definitie- altijd wat energiezuiniger zijn dan vergelijkbare moderne vrieskasten.

Waar u nog meer op moet letten bij vrieskisten

Het is ook wel erg handig als uw vrieskist een no-frost systeem heeft. Vrieskisten met dit systeem, die hoeft u nooit te ontdooien. Geen stukken ijs meer wegbikken, of aanrommelen met bakken heet water. Er is nog een echt aandachtspunt. Vrieskisten hebben ook onderhoud en service nodig. Het is raadzaam om alles bij één leverancier onder te brengen. Dus de leverantie, de service en het onderhoud. Zo bent u altijd verzekerd van snelle en gemakkelijke hulp, door een bedrijf dat weet wat het heeft geleverd.


© 2015 Startartikelauteur, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.