Een tekort aan terrasmedewerkers? Hoe ga je ermee om?

Een tekort aan terrasmedewerkers? Hoe ga je ermee om?

Heb jij ook een tekort aan terrasmedewerkers? Dan ben jij niet de enige. In heel Nederland kampen er veel horeca ondernemingen met een tekort aan terrasmedewerkers. Maar wat kan je doen aan dit tekort?Zorg dat medewerkers je niet verlaten 

In de horecabranche is er een algehele tekort aan goed personeel. Dat is ook te zien aan het aantal vacatures dat openstaat. Om te voorkomen dat je een tekort aan terrasmedewerkers krijgt, moet je ervoor zorgen dat je medewerkers je niet verlaten. Binnen de horecabranche zijn er vaak een aantal onaantrekkelijke “regels”. Zo moet je vaak standby staan. Dit houdt in dat je de gehele dag opgeroepen kan worden. Je moet die hele dag dus wachten op een eventuele belletje. Even afspreken met vrienden of shoppen zit er dus niet in. Is dit fair? Nee, want uiteindelijk hebben je medewerkers ook gewoon vaste lasten die zij niet zomaar uit of op standby kunnen zetten.

Wat kan je doen aan een tekort aan terrasmedewerkers?

Het hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn om het tekort aan terrasmedewerkers op te lossen. Met de volgende tips ben jij een stuk aantrekkelijk dan het merendeel van de horeca ondernemingen. 

  1. Behandel je personeel als je gasten. Geef ze de persoonlijke aandacht die ze verdienen.

  2. Zorg dat veel tijd, moeite en geld steekt in de interne communicatie. Communicatie speelt een belangrijke rol voor je gasten, maar ook voor je medewerkers. 

  3. Stalk je medewerkers niet op hun vrije dag. Als je zelfs op je vrije dagen negatieve berichten krijgt van je werkgever, gaan je medewerkers ook minder positief denken. 

  4. Betaal je medewerkers wat je ze waard vind. In horeca draait alles om marges, maar de lage lonen maken het niet aantrekkelijk om te gaan werken in de horeca.

  5. Werknemers zijn de belangrijkste factor binnen een horeca onderneming. Zij zorgen er namelijk voor dat je gasten een onvergetelijk dag krijgen.

  6. Geef je medewerkers meer dan alleen loon. Werk moet leuk zijn waardoor je medewerkers ook dat ene extra stapje willen maken.


© 2015 BrianA, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.