Dagje uit in Leeuwarden? Van alles te doen in de Friese hoofdstad!

Dagje uit in Leeuwarden? Van alles te doen in de Friese hoofdstad!

Tijd om jezelf eens flink in de watten te leggen. Van ‘s ochtends tot ‘s avonds ben je druk in de weer met af en toe een heerlijk rustmoment. Lees meer over enkele onmisbare hotspots!



Wie houdt van winkelen, het bezoeken van musea, een concertje pakken of lekker eten kan zijn of haar hart helemaal ophalen in Leeuwarden. De Friese hoofdstad - en tevens Culturele Hoofdstad van 2018! - heeft je op allerlei vlakken ontzettend veel te bieden. Vervelen tijdens je dagje uit is dan ook helemaal uit den boze. Ben je benieuwd wat er allemaal te doen is? We hebben namelijk alvast een aantal populaire locaties voor je in kaart gebracht!

Kopje koffie, glazenwasser?

En ook dagjesmensen en anderen die geen ramen poetsen, natuurlijk? Dan heb je allerlei plekken om uit te kiezen. Een mooi voorbeeld is grand café Post-Plaza, gelegen aan het gelijknamige hotel. Het is, zoals de naam al doet vermoeden, gevestigd in het oude Postkantoor van de stad. De koffiebonen worden in huis gebrand en deze zijn bovendien te koop! Zo kun je van je eigen gemalen espresso genieten. Niet veel verder op vind je overigens de Ierse pub Paddy O’Ryan, met zijn typisch huiselijke sfeer. En verderop in het centrum aan de Nieuwstad loop je allerlei leuke terrasjes tegen het lijf! Huize Kwast, Roast en Fire Café zijn enkele grote namen in deze hoek van Leeuwarden.

Cultuur snuiven

Dat kan natuurlijk op allerlei manieren. Je zou bijvoorbeeld aan het Wilhelminaplein twee vliegen in één klap kunnen slaan door het Fries Museum te bezoeken met zowel vaste als wisselende exposities. Want ook Slieker Film is hier gevestigd! Het filmhuis draait producties uit allerlei landen en is ook de hoofdlocatie van het jaarlijks terugkerende Noordelijk Film Festival.

Culinair Leeuwarden

Een keer wat anders dan anders? Dan ga je uit eten in Leeuwarden bij Amfora. Dit Balkan restaurant is gevestigd aan de Nieuwe Oosterstraat, die al een aantal keren is genomineerd voor Leukste Winkelstraat van Nederland! Elders kun je meer dan slechts een vorkje meeprikken. Bij Spiezz aan de Weerd worden namelijk, je raadt het al, de heerlijkste spiezen geserveerd. En wanneer je lekker eten gecombineerd wilt zien met uitzicht over het water, ga je natuurlijk naar Onder de Kelders. Smakelijk!


© 2015 AnnaGroeneveld, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.