Welke tent gebruik je voor wat voor evenement?

Welke tent gebruik je voor wat voor evenement?

Een evenement wordt gemaakt met behulp van een bijpassende tent, zodat uw bezoekers er warm en droog bij staan. De keuze in de soorten tenten is enorm, dus om u te helpen bij welke tent het best bij uw evenement past, volgt hieronder een aantal opties van tenten met daarbij het meest geschikte evenement.Wanneer u een evenement heeft, wilt u graag dat uw bezoekers droogjes en warmpjes erbij zitten of staan. In dat geval is een tent dé perfecte oplossing! Welke soorten tenten heeft u die u kunt huren en kopen en welke tenten zijn ideaal voor welke situatie? Hiermee helpen wij u in onderstaand artikel.

  1. Stretchtent

De stretchtent is een stijlvolle én veelzijdige overkapping. De naam stretchtent komt doordat de tent naar iedere vorm te stretchen is, waardoor deze tent perfect op maat voor uw evenement gemaakt kan worden. De vorm kan zo gemaakt worden dat verschillende zijkanten dicht zijn, maar kan ook puur als overkapping dienen. Deze tenten worden hoofdzakelijk op bijvoorbeeld bruiloften of boven een kleinere stage op een festival gebruikt.

  1. Aluhal

De aluhal, ook wel een alutent genoemd, is een tent met een aluminium constructie. Hierdoor is het geraamte zeer licht, maar wel enorm stevig. De tent zorgt door haar vorm voor een mooie overkapping en kan indien gewenst uitgebreid worden met muurzeilen, deuren en vele andere opties. Door de veelzijdigheid en de sterke contructie is een aluhal ideaal voor grotere evenementen, zoals een congres of een ander bedrijfsevenement.

  1. Pagodetent

De pagodetent is zeer kenmerkend om haar stijl van het dak. Op ieder deel zit namelijk zo’n ‘pagode’, wat een enorm feestelijke uitstraling geeft. Hierdoor kunt u de pagodetent zeer veelzijdig gebruiken. De tenten zijn groot genoeg voor bedrijfsevenementen of congressen, maar zijn tevens feestelijk genoeg voor bijvoorbeeld een bruiloft of enig ander groot feest.

Bovenstaande drie mogelijkheden zijn de meest gebruikte tenten tijdens evenementen. Hopelijk heeft deze informatie u geholpen bij de keuze welke tent u het best voor uw evenement kunt gebruiken!


© 2015 BTFreakon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.