Wat kan men eten bij een wok restaurant?

Wat kan men eten bij een wok restaurant?

Koken, grillen, braden, stomen, roken en wokken. Bij iedere vorm van eten bereiden hoort een eigen keuken. In dit artikel naar de meest gangbare menu's in een wokrestaurant. Men kan allerlei verschillende hapjes en buffets eten bij een wok restaurant. Er zijn veel gerechten uit te proberen uit de Oosterse keuken. Zo kan men er voornamelijk Chinees en Japans eten. Men heeft daarin de keuze uit koude en warme buffetten. Ingeval van de hoofdgerechten kan er gewokt worden, maar ook gegrild. En als laatst zijn er vele desserts.

In een Aziatisch wok restaurant kan er vaak all-you-can-eat gegeten worden. Dat telt dan veelal voor alles wat er gegeten kan worden. Het wokken en het grillen wordt live gedaan door een chef bij een kookeiland. Door groenten en vlees uit te kiezen kan men een eigen maaltijd samenstellen. De kok grilt of wokt het dan op de gewenste wijze. In enkele gevallen biedt een Oosters wok restaurant ook een kindermenu.

Aperitieven

Men kan bij een wokrestaurant allerlei soorten aperitieven krijgen. Er zijn Westerse voorgerechten te krijgen zoals tapenades en stokbrood met boter. En er zijn Aziatische aperitieven. Men kan bijvoorbeeld Chinese soepen krijgen als kippensoep, tomatensoep en haaienvinnensoep. Er zijn hapjes als dim sum, loempia's en sushi. Wok restaurants bieden in sommige gevallen niet alleen een all-you-can-eat buffet, maar ook een take-away mogelijkheid opdat men ook thuis kan genieten.

Buffet en dessert

Een wok restaurant biedt tevens vele Aziatische hoofdgerechten. Men kan, in plaats van een menu te kiezen, zelf een gerecht maken. Er zijn rauwe groenten als ui, paprika, Chinese kool, sperzieboontjes en dergelijken. Dit valt te combineren met tofu, rund, kip en garnalen en een van de vele woksauzen. Vervolgens kan een chef dit ter plaatse wokken. Ook kan men in een wok restaurant meestal vlees en vis laten grillen op een Teppan Yaki bakplaat om op een traditionele wijze een gegrilde maaltijd te krijgen. Ter afsluiting zijn er Westerse desserts als Italiaans schepijs, maar ook softijs, koek, gebak en uiteraard een chocolade fontein. Een wok restaurant heeft gasten dus heel wat te bieden.


© 2015 Onno, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.