Gezonde voedingstips voor direct een beter leven

Gezonde voedingstips voor direct een beter leven

Een gezond en vitaal leven willen we allemaal. Echter is het niet altijd even gemakkelijk met allerlei lekkernijen om ons heen. Toch zijn er een aantal relatief eenvoudige tips die we allemaal toe kunnen passen om direct een gezonder leven te creëren. Op deze pagina lees je tips voor de gezondheid.Gebruik deze tips voor een vitale levensstijl

Een gezond leven heb je pas wanneer jij je eigen levensstijl aanpast en niet wanneer je een maand voor de zomer besluit om op dieet te gaan. Maak een gewoonte van de onderstaande zaken waar je lichaam blij mee zal zijn.

  • Eet gevarieerd. Je lichaam heeft veel verschillende voedingsstoffen nodig. Daarom is het belangrijk dat je zoveel mogelijk verschillende voedingsstoffen binnenkrijgt. Iedere dag hetzelfde fruit en dezelfde groenten is ook niet altijd goed.
  • Neem dagelijks een goed ontbijt. We horen het vaak genoeg dat het ontbijt de beste maaltijd van de dag is. Sla het ontbijt dan ook niet over. Deze geeft je energie voor de rest van de dag. Maak er een gewoonte van om de dag altijd te beginnen met een ontbijt.
  • Zorg dat je iedere dag volgens de Schijf van Vijf eet. Van alle belangrijke voeding categorieën krijg je zodoende dagelijks je portie binnen.
  • Beweeg voldoende en zoek een sport die je leuk vindt. Naast voeding is beweging net zo belangrijk voor je lichaam. Beweeg altijd meerdere malen per week. Een andere tip is om met de fiets naar je werk te gaan. Zo krijg je dagelijks al wat kilometers in de benen.
  • Stop nooit met het even van groenten en fruit. Hier zitten ontzettend belangrijk vitaminen en mineralen in voor je lichaam.

Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 MaartenNieuws, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.