Wat voor recepten maak je met pompoen?

Wat voor recepten maak je met pompoen?

Je kunt met pompoen uiteenlopende recepten maken, van zoete cake tot hartige curry. Dat is ook één van de grote voordelen van pompoen. Vandaag delen we graag wat voor recepten je nou allemaal kunt maken met pompoen.

 Cakes, brownies en muffins

Hoewel je bij dit soort lekkers wellicht niet direct aan pompoen denkt, is het wel een ingrediënt wat je gebakje een heerlijke twist geeft. Pompoen wordt in dit soort recepten vaak gekookt en gepureerd en vervolgens door het beslag gemengd. Pompoen zorgt in deze recepten voor een smeuige en zoete smaak. Het maakt je baksel ook meteen een stuk gezonder! Als garnering kun je er wat pompoenpitten overheen strooien voor het de oven in gaat.

(Maaltijd)soep

Pompoensoep is - zeker in de herfst en wintermaanden - bij velen favoriet. Je kunt pompoen koken samen met andere groenten zoals wortel, paprika en ui. Door bonen toe te voegen aan de soep kun je er meteen een maaltijd gerecht van maken. Uiteindelijk is het in de meeste gevallen een kwestie van alles gaar koken en pureren maar! Pompoensoep is op veel verschillende manieren te bereiden, je kunt dus lekker blijven variëren.

Salades

Zowel in koude, als warme groenten salades kan pompoen verwerkt worden. In een koude salade kun je de pompoen even bakken of grillen zodat het wat zachter wordt. Pompoen heeft een lekker zoete smaak wat een meerwaarde is voor je salade.

Pasta of curry

Een lekkere pasta of curry kan in principe gemaakt worden met de groenten die je lekker vindt. Voeg voor de verandering eens pompoen toe. Kruid de pompoen en bak het mee met de overige groenten. Het is een heerlijke toevoeging en kan in vrijwel ieder pasta of curry recept verwerkt worden.

Er zijn dus tal aan recepten waarin pompoen gebruikt kan worden, super handig! De smaak van pompoen is lekker zoet en daarnaast zit het ook nog eens vol met voedingsstoffen. Wat wil je nog meer?

 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 rowvdb, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.