Waarom is het drinken van koffie goed voor je?

Waarom is het drinken van koffie goed voor je?

Nederlands zijn gek op het drinken van koffie. We drinken gemiddeld een paar koppen koffie per dag en veel mensen hebben het nodig om wakker te worden. Dat koffie cafeïne bevat is algemeen bekend, maar waarvoor is het drinken van een kop koffie nog meer goed voor je lichaam en geest?Gezondheidsvoordelen van koffie

Koffie heeft vele gezondheidsvoordelen. Zo bevat koffie onder andere antioxidanten welke goed is voor je lichaam. Deze zorgen er namelijk voor dat vrije radicalen in je lichaam geneutraliseerd worden. Ze maken hen onschadelijk en dit heeft een positieve invloed op de stofwisseling van je lichaam.

Diabetes type 2

Wanneer je tenminste twee koppen koffie per dag drinkt kan het drinken van koffie een positieve invloed hebben op het voorkomen van het krijgen van diabetes type 2. Dit in vergelijking met mensen die geen koffie drinken. Koffie heeft namelijk een stof die voor een vertraging zorgt van de opname van suiker in de darmen.

Voorkomen van galstenen

Koffie kan helpen bij het voorkomen van galstenen. Onderzoek heeft aangetoond dat het drinken van koffie kan helpen bij mannen bij het voorkomen van galstenen. Wanneer mannen tenminste vier koppen koffie per dag drinken, verlaagd dit de kans met wel 40%. Ook voor vrouwen kan het een positief effect hebben op de galblaas.

Voorkomen van kanker

Drinken van koffie kan een positief effect hebben op het voorkomen van kanker. Onderzoek heeft aangetoond dat het dagelijks drinken van koffie de kans op kanker aan de dikke darm met 20% verlaagd wordt. Wanneer mensen twee koppen koffie per dag drinken, verlaagd dit ook de kans op leverkanker.

Betere werking van de spieren

Koffie heeft een positief effect op de werking van spieren. Koffie bevat cafeïne welke voor een hogere duurzaamheid zorgt van de werking van spieren. Het zorgt er onder andere voor dat spieren minder snel vermoeid raken. Het drinken van een kop koffie een half uur van te voren kan helpen bij het leveren van een betere prestatie.

Ziekte van Parkinson

Onderzoek heeft aangetoond dat het drinken een positief effect heeft op het voorkomen van de ziekte van Parkinson. Vooral bij mannen kan het dagelijks drinken van koffie de kans op Parkinson op 49% verlagen.

Ziekte van Alzheimer

Ook op het voorkomen van de ziekte van Alzheimer kan het drinken van koffie een positief effect hebben. Door de aanwezigheid van cafeïne zou het de vorming van abnormale proteïnen in de hersenen tegen gaan.

Koffie goed voor het hart

Onderzoek heeft aangetoond dat koffie een positief effect heeft op het hart. Terwijl in het verleden werd gedacht dat koffie een negatief effect heeft, heeft het laatste onderzoek juist het tegendeel bewezen. Wanneer je ongeveer 2 koppen koffie per dag drinkt, heb je minder kans op het krijgen van hart en vaatziekten.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 jconline, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.